İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail Saldırılarında Filistinli Genç Yaralandı

İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail Saldırılarında Filistinli Genç Yaralandı

Siyoniz zulüm sürüyor

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

İşgal altındaki Batı Şeria'daki Nablus'un güney ve doğusundaki Beita ve Beit Dajan kasabalarındaki Jabal Sabih yakınlarında İsrail işgal ordusunun bugün Cuma günü düzenlediği saldırılarda çok sayıda Filistinli genç yaralandı.

Filistin Kızılayı, Nablus'un güneyindeki Beita kasabasında işgal güçleriyle çıkan çatışmalarda 9 gencin vurularak yaralandığı bildirdi.

Filistin Today Haber Ajansı'nın haberine göre yerel kaynaklar, Nablus'un güneyindeki Beita'daki Jabal Sabih bölgesi yakınında konuşlu işgal güçleri ile gençler arasında çatışmalar çıktığını, bu sırada işgal güçlerinin gençlere plastik mermi ve göz yaşartıcı gazla ateş açtığını bildirdi.

Aynı bağlamda, işgalci güçler, Nablus'un doğusundaki haftalık Beit Dajan yürüyüşünü, yüzlerce gencin yerleşimcilerin yararına arazilere el konulmasını protesto etmek için orada gösteri yapmasının ardından bastırdı.

Kaynaklar, her Cuma yerleşimleri reddeden gösterilere ve işgalin daha fazla işgal altındaki Filistin topraklarını ele geçirme planlarının devam etmesine tanık olan birkaç temas noktasında şiddetli çatışmaların patlak verdiğine dikkat çekti.