İranlı Bir Heyet BAE'yi Ziyaret Etti

İranlı Bir Heyet BAE'yi Ziyaret Etti

İranlı bir heyet BAE'yi ziyaret etti ve ekonomik işbirliğini etkinleştirmeyi tartıştı

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

İranlı bir heyet, başta enerji, ticaret, ulaşım ve turizm olmak üzere çeşitli ortak çıkar alanlarında iki ülke arasında ekonomik işbirliğinin etkinleştirilmesi konusunu görüşmek üzere Abu Dabi'de toplantılar düzenledi.

Resmi haber ajansı "WAM" tarafından yayınlanan bilgiye göre, Perşembe günü BAE Devlet Bakanı "Khalifa Shaheen Al-Marar", İran'daki Ekonomik Diplomatik İşlerden Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı "Mehdi Safri" ile bir araya geldi

Görüşmelerin açılış konuşmasını yapan BAE Dışişleri ve Ekonomik ve Ticari İşlerden Sorumlu Uluslararası İşbirliği Bakan Yardımcısı Saeed Mubarak Al-Hajri, "İki ülke arasındaki ticari ilişkiler, özel sektör arasındaki ortaklıkların somutlaşmış halidir" dedi. sektör işbirliği, güven ve karşılıklı yarar temelinde inşa edebilir dedi.

BAE'nin, bu ziyaretin karşılıklı koordinasyonu güçlendirmeye ve iki taraf arasındaki ekonomik değişim fırsatlarını incelemeye katkıda bulunacağını umduğunu ifade etti.

Ajansa göre, toplantılar "ekonomik işbirliği ve iki ülke arasındaki ilişkilerin ortak çıkarlara ulaşacak ve bölgede istikrar, barış ve refah temellerinin sağlamlaştırılmasına katkıda bulunacak şekilde geliştirilmesi" çerçevesinde gerçekleşiyor."


Kaynak:Haber Kaynağı