İran'dan Viyana Müzakereleri Açıklaması

İran'dan Viyana Müzakereleri Açıklaması

Tahran: Viyana müzakereleri devam ediyor ve çıkmaza girmedi

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Saeed Hatipzade , ülkesinin güçlü ve sürdürülebilir bir anlaşmaya varmak için diplomatik yola bağlılığını teyit etti

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Saeed Hatipzade bugün Pazartesi günü yaptığı açıklamada, ülkesinin güçlü, sürdürülebilir ve güvenilir bir anlaşmaya varmak için diplomatik yola bağlı olduğunu belirterek, "Washington kararını alır ve kalan noktalara yanıt verirse bir anlaşmaya varmak mümkün. " dedi.

Haftalık basın toplantısında konuşan Hatibzadeh, görüşmelerin Viyana'da askıya alınmasına rağmen mesaj alışverişi yoluyla devam ettiğini belirterek, "Güçlü, sürdürülebilir ve güvenilir bir anlaşmaya varmak için diplomatik yola bağlıyız." dedi .

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Washington'ın kararını vermesi durumunda geri kalan hususlara yanıt vereceğini ve anlaşmaya ekleme veya çıkarma yapmadan taahhütlerini yerine getireceğini göz önünde bulundurarak, Viyana müzakerelerindeki mevcut durumun ana nedeninin ABD'nin azami baskı politikası olduğunu belirtti.

Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Al Thani'nin Tahran'a yaklaşan ziyareti

İran-Suudi görüşmeleriyle ilgili olarak Khatibzadeh, "Suudi Arabistan ile son görüşmelerden sonra hiçbir şey olmadı ve ulaşılanların hayata geçirileceğini ve yeni olaylar meydana gelir gelmez kendilerine bildirileceğini umuyoruz" dedi.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü , Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Al Thani'nin Tahran'a yapacağı ziyarete atıfta bulunarak , Katar'ın bölgesel meselelerde İran'ı her zaman desteklediğini vurguladı.