İran'dan Avrupa'ya  Devrim Muhafızları Ordusu Uyarısı

İran'dan Avrupa'ya Devrim Muhafızları Ordusu Uyarısı

İran Devrim Muhafızları Siyasi Büro Başkanı Tuğgeneral Rasoul Sanai Rad, İngilizleri uyararak, "İngilizlerin herhangi bir hatası, kapsamı iki ülke arasındaki ilişkilerin düzeyini aşacak ölçüde ciddi sonuçlara ve yeni gerilimlere yol açacaktır. " dedi

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

İran Devrim Muhafızları Siyasi Büro Başkanı Tuğgeneral Rasoul Sanai Rad, Muhafızların ülkenin resmi ve yasal silahlı kuvvetlerinin bir parçası olduğunu belirterek, "Buna karşı yapılacak her türlü eylem İran rejimi ve egemenliğine karşı yapılmış sayarız dedi

Senai Rad, İngilizlerin herhangi bir hatasının tehlikeli sonuçlara ve yeni gerilimlere yol açacağını ve bunun kapsamının iki ülke arasındaki ilişkilerin seviyesini aşacağını da sözlerine ekledi.

İran Devrim Muhafızları'nın Avrupa ülkeleri tarafından terör örgütü olarak sınıflandırılmasının bu ülkeler için İran'dan daha teknik ve stratejik sorunlara yol açacağını vurguladı.

Bugün Çarşamba günü düzenlediği basın toplantısında Stachy, İngiliz hükümetinin birkaç gün önce idam edilen casusu Ali Reza Akbari'ye verdiği desteğe atıfta bulunarak , "Burada dava açmanın temel sürecini ve tüm aşamalarını açıkça ilan ediyorum. adı geçen casusun suçlamalarına ilişkin soruşturma ve incelemelerin dikkatli ve azami denetimle yürütüldüğü, "hukuki ve bilgilendirici nitelikte olduğu ve kararın İngiltere'nin İran'a yönelik kötü niyetli eylemlerine karşı herhangi bir duyarlılıktan uzak olduğu" belirtildi.

İran yargısından bir sözcü şöyle devam etti: "İngiliz hükümeti, formalite bile olsa ülkedeki performansının bıraktığı acı ve uğursuz sicili asla düzeltmek istemedi ve onurlu İran halkına karşı her zaman aldatıcı hareket etti. Bu hükümetin İran halkına zarar vermedeki kötü niyeti apaçık ortadadır."

Staishi, "zalim Pehlevi monarşisini desteklemenin, Siyonist işgal varlığını kurmanın, casusluk unsurlarını eğitmenin, bilim adamlarına ve seçkinlere suikast düzenlemenin ve çekişme ve bölünmeyi körüklemenin, İngiltere'nin İran ulusuna karşı nefret ve düşmanlığının küçük bir parçası .

Yargı sisteminin casuslarını infaz ederek İngilizlerin yüzüne sert bir tokat indirdiğini, İran halkının haklarını ulusal ve uluslararası mahkemelerde sonuna kadar arayacağız.