İran'dan Akdeniz ve Cebelitarık Açıklaması!

İran'dan Akdeniz ve Cebelitarık Açıklaması!

İranlı Tuğgeneral Muhammed Rıza: Akdeniz ve Cebelitarık kapatılabilir

Tuğgeneral Muhammed Rıza Neqdi, saldırıların devam etmesi halinde "Akdeniz, Cebelitarık (Boğazı) ve diğer su yollarının kapatıldığını çok yakında göreceklerdir" ifadelerini kullandı.

Devrim Muhafızları Ordusu Komutanı, Yemen Ensarullah Güçlerinin Kızıldeniz'deki Siyonist İsrail bağlantılı ticari gemilere saldırılarına işaret ederek, "Dün Fars Körfezi ve Hürmüz Boğazı onlar için kabus oldu. Bugün de Kızıldeniz'de sıkışıp kaldılar" dedi.

ABD istihbarat birimleri, Yemen'in kuzeyini kontrol eden Ensarullah’ın Kızıldeniz'de ticari gemilere yönelik saldırılarında İran'ın desteği olduğunu ileri sürüyor.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne saldırı düzenlemesi üzerine, Yemen Ensarullah Hareketi Lideri Abdülmelik el-Husi, 14 Kasım'daki televizyon konuşmasında, saldırılara tepki olarak Kızıldeniz'de İsrail gemilerini hedef alabilecekleri tehdidinde bulunmuştu.

Ardından İsrail'le bağlantılı ticari gemilere Kızıldeniz'de saldırılar düzenlenmişti. Bu nedenle bazı şirketler rotalarını değiştirmek zorunda kaldı. En büyük on denizcilik şirketinden yedisi bölgedeki sevkiyatı durdurdu. Gemilerin Süveyş Kanalı'nı kullanmayacak olmaları sebebiyle gecikmelerin ve navlun ücretlerinde artışların yaşanacağı öngörülüyor. (Ajanslar)