İran'dan  ABD'li İsimlere Yaptırım

İran'dan ABD'li İsimlere Yaptırım

İran Dışişleri Bakanlığı: Emekli bir general de dahil olmak üzere 24 Amerikalıya yaptırım uygulandı

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

İranlı yetkililer, Tahran'ın "terörist eylemler ve insan hakları ihlalleri" olarak nitelendirdiği olaylara karışan emekli bir Amerikan generali ve 23 Amerikan vatandaşına yaptırım uygulandığını duyurdu. Duyuru, Viyana'da büyük güçler ile Tahran arasındaki 2015 İran nükleer anlaşmasını canlandırmayı amaçlayan görüşmelerin yaklaşık bir ay süreyle askıya alınmasıyla geldi.

Operasyonları Ortadoğu'yu kapsayan ABD Merkez Komutanlığı'nın komutanı olan emekli ABD'li General Joseph Votel, yaptırım uygulanan 24 Amerikalı arasında yer alıyor. Listede eski Hazine ve ABD askeri yetkilileri, büyükelçiler ve diğer işadamları yer alıyor.

İran Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, "terörist eylemlere katıldıkları, terörizmi yücelttikleri ve destekledikleri ve ağır insan hakları ihlalleri nedeniyle" yaptırım listesine alındıklarını söyledi. Özellikle "Covid-19" salgınının neden olduğu durumda ilaca, ekipmana ve tıbbi hizmetlere erişimin engellenmesini içeren ABD yaptırımlarının milyonlarca İranlının hayatını tehlikeye attığına dikkat çekti.