İran ordusu ilk Kez Yeni Bir Birim Kurdu

İran ordusu ilk Kez Yeni Bir Birim Kurdu

İran ordusu ilk kez kara kuvvetlerinde bir füze biriminin kurulduğunu duyurdu

TERCÜME HABER /TEVHİDHABER

İran Kara Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Kiomars Heidari, İran Tasnim Ajansı'na göre, "Ordunun kara kuvvetleri teçhizatının 4 özelliğini belirledik ve bugün odak noktamız uzak, isabetli, otomatik ve akıllı silahlar üzerinde" dedi.

Kara kuvvetlerinde füze biriminin oluşumuna atıfta bulunarak, "Kara kuvvetlerinin teçhizatını değiştirebilmek ve hızlı tepki kuvvetine uygun teçhizatı değiştirebilmek için kaynak sağladık" dedi.

İran ordusu daha önce, "Savunma Sanayii Kurumu uzmanları tarafından üretilen, kara muharebe alanında 10 gelişmiş füze savunma sistemi ve mühimmat" da açıkladı.

İran Tasnim Ajansı'na göre, "Savunma sistemleri, savunma gereksinimlerine göre tasarlanmış farklı özellik ve koordinatlara sahip farklı tipte savunma füzelerinin yanı sıra, imhada menzili ve doğruluğu artıran akıllı uzun menzilli, isabetli ve topçu mühimmatını içeriyor.

Bakiri ve Hacızade, Devrim Muhafızları'nın karadan karaya füze üslerinden birine yaptıkları ziyarette, 1450 km menzil içindeki hedefleri vurabilen en son stratejik füze olarak uzun menzilli füze OLAN "Haybar Shakan"ı tanıtmıştı

Resim