İran: Nükleer Tesisleri Korumaktan Devrim Muhafızları Sorumlu

İran: Nükleer Tesisleri Korumaktan Devrim Muhafızları Sorumlu

İsrail'in Fordo nükleer tesisini vurma planını açıkladıktan sonra, İranlı yetkililer ülkenin nükleer tesislerini korumak için Nükleer Devrim Muhafızları Komutanlığı'nın kurulduğunu duyurdu.

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

İran Devrim Muhafızları , Fordo nükleer tesisine sabotaj yapmayı planlayan bir şebekenin ortaya çıkmasının ardından İran'daki nükleer tesisleri korumak için Nükleer Muhafız Komutanlığı'nı kurdu .

Daha önce nükleer tesislerin korunmasının Devrim Muhafızları'na devredildiği duyurulmuştu, ancak bu ilk kez resmi olarak onaylandı ve Nükleer Devrim Muhafızları Komutanlığı'nın kurulduğu açıklandı.

Dün, İran medyası Mossad subaylarının Fordow nükleer tesisindeki "IR6" santrifüjlerine erişmeye çalıştığını bildirdi .

Geçtiğimiz aylarda ülkenin nükleer tesislerinde meydana gelen birkaç sabotaj vakasının ardından ülkenin sivil savunma örgütü başkanı Tuğgeneral Ghulam Rıza Celali birleşik bir nükleer savunma-güvenlik komutanlığı kurulduğunu duyurdu. yönergeler onaylandı.

Celali, bu komutanın kurulmasının geçmişteki zafiyetleri tamamen gidereceğini ve nükleer tesisler grubunun sabotaj operasyonlarına karşı bağışık hale geleceğini vurguladı