İran:  Nükleer Sabotajı Engelledik

İran: Nükleer Sabotajı Engelledik

İran Atom Enerjisi Kurumu [AEOI] başkanı, ülkenin Fordow nükleer santralinde yakın zamanda gerçekleşen bir sabotaj eylemini engelleyerek tehditler karşısında teyakkuzda kaldığını gösterdiğini söyledi.

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Bu önlem, Siyonist rejime açık bir mesaj gönderdi ve İran istihbarat ve güvenlik sistemlerinin her türlü tehdide karşı tamamen hazır olduğunu söyledi.

Yeykili İran, 2015 yılında altı dünya devleti (ABD, Almanya, Fransa, İngiltere, Rusya ve Çin) ile Kapsamlı Ortak Eylem Planı'nı (KOEP) imzalayarak nükleer programının barışçıl doğasını dünyaya gösterdi. dedi

Ancak eski başkan Donald Trump yönetimindeki ABD, Mayıs 2018'de anlaşmadan tek taraflı olarak çekildi ve diğer imzacıların ve uluslararası toplumun itirazlarına rağmen Tahran'a tek taraflı yaptırımları yeniden uygulamaya koydu.

Tahran, İslam Cumhuriyeti düzeltici önlemlerini tersine çevirmeden önce tüm yaptırımların doğrulanabilir bir şekilde kaldırılması gerektiğinde ısrar ediyor. Ayrıca ABD'den yeni yönetiminin JCPOA'yı bir kez daha terk etmeyeceğine dair garanti istiyor.