İran, İsrail'in En Büyük Silah Şirketi Rafael'e Sızdı

İran, İsrail'in En Büyük Silah Şirketi Rafael'e Sızdı

Bu sabah, Salı, bir İbrani gazetesi, bir grup bilgisayar korsanının büyük İsrail silah şirketi "Rafael"in yazılımını hacklediğini ortaya çıkardı.

TERCÜME HABER / TEVHİDHABER

Siyonist gazetesi Calcalist, İran rejimine bağlı kendisine "Mozes Stab" adını veren bir hacker grubunun İsrail şirketinin bilgi işlem sistemine sızarak bilgilere el koyduğunu ve bir kısmını internete sızdırarak 100 dolar fidye talep ettiğini bildirdi

Gazeteye göre, şirket çalışanlarının ve Active Directory'nin dahili programlanmasından sorumlu kişilerin isimlerinin yanı sıra şirketin gizli iş dosyalarının yanı sıra İngiltere'ye satılacak hava savunma sistemlerinin planlarını içeren bilgiler sızdırıldı.

Gazeteye göre, bilgisayar korsanlarının Rafael'in sistemlerine erişim kodları alıp alamadığı henüz belli değil, ancak söz konusu hack ışığında bu mümkün.

Bilgisayar korsanları tarafından yayınlanan bir videoda, hava-kara savunma sistemi anlamına gelen GBAD sistemi olan "Sky Cyber" sisteminin ekran görüntüleri gösterildi.

Ayrıca söz konusu sistem, “Demir Kubbe” pillerinde kullanılan sistemin bir yan kuruluşu olarak değerlendirilmekte olup, %50 hissesine sahip “Raphael”e bağlı ikinci bir şirket olan “Empress” tarafından geliştirilmiştir.