İran Güvenliği: Tutuklanan İsrail Casuslarının Amacı  Suikast Düzenlemek

İran Güvenliği: Tutuklanan İsrail Casuslarının Amacı Suikast Düzenlemek

İran Güvenlik Bakanı İsmail Hatib, bugün tutuklanan casus hücrelerinin direktiflerinden birinin bir Avrupa ülkesinde olduğunu açıkladı.

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

İran Güvenlik Bakanı İsmail Hatip bugün Perşembe günü yaptığı açıklamada, "tutuklanan Mossad için çalışan casus hücrelerinin terör operasyonları ve suikastlar düzenlemeyi planladıklarını" duyurdu.

Khatib, "Bu terör hücrelerinin direktiflerinden biri de bir Avrupa ülkesindedir" diyen Khatib, "Belgeler tamamlandıktan sonra konunun açıklanacağını" sözlerine ekledi.

Khatib, "Ülkede son olaylar sırasında düşmanların İran'a karşı küresel bir medya savaşı başlattığını" vurguladı.

Bugün erken saatlerde, Perşembe günü, İran Güvenlik Bakanlığı İsrail "Mossad"a ait 4 yürütme hücresinin dağıtıldığını ve tüm üyelerinin tutuklandığını duyurdu.

"IRNA" ajansına göre, "Mossad"a bağlı hücrelerin, ülkenin bazı bölgelerinde "kompleks terör operasyonları" düzenlemeyi planladığı, ancak teröristlerin herhangi bir eylem gerçekleştirmeden tutuklandığı belirtti.

Ayrıca birkaç gün önce İran Güvenlik Bakanlığı "Mossad" adına faaliyet gösteren bir casus ağının kapatıldığını duyurdu.

IRNA'nın bildirdiğine göre, "Bu ağın üyeleri, paravan şirketler kurarak ve güvenliği pazarlayarak İran savunma sanayisinde sabotaj operasyonları gerçekleştirmeyi amaçlıyordu."

İran'ın son dönemde güvenlik güçleri ve siviller arasında ölü ve yaralı bırakan isyanlara ve terör saldırılarına tanık olması dikkat çekicidir. İran , dünyanın herhangi bir yerindeki halka karşı kaos uygulamasında rolü olan herkesi cezalandırma sözü veriyor .