İran Filosu Kızıldeniz'de Operasyon Yapıyor

İran Filosu Kızıldeniz'de Operasyon Yapıyor

İran Filosu Kızıldeniz'de Operasyon Yürütüyor

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

İran Deniz Kuvvetleri Komutanı Tuğamiral Shahram Irani, İran savaş gemilerinden oluşan bir filonun İslam Cumhuriyeti'nin Kızıldeniz ve Aden Körfezi'ndeki ticaret gemilerine refakat ettiğini söyledi.

Komutan, Donanmanın 80. filosunun Dena destroyeri, Bandar Abbas lojistik muharebe savaş gemisi ve Tunb yardımcı savaş gemisinden oluştuğunu söyledi.

İran askeri gemilerinin şu anda Kızıldeniz ve Aden Körfezi'nde bir operasyon yürüttüğünü kaydederek, deniz kuvvetlerinin bu bölgelerde İran ticaret gemilerine ve petrol tankerlerine refakat ettiğini de sözlerine ekledi.

Tasnim haber ajansının aktardığına göre Tuğamiral Irani, bir dizi donanma öğrencisinin de üç askeri gemide eğitim aldığını söyledi.

İran filosunun denizaşırı misyon sırasında bir dizi dost ve komşu devlette liman aramaları yapabileceğini de sözlerine ekledi.

Korsanlığa karşı uluslararası çabalara paralel olarak, İran Donanması, Kasım 2008'den bu yana Aden Körfezi'nde devriyeler yürütüyor ve İran veya diğer ülkelerin sahip olduğu veya kiraladığı ticari konteynırları ve petrol tankerlerini koruyor.

Kaynak:Haber Kaynağı