İran Devrim Muhafızları'ndan Açıklama

İran Devrim Muhafızları'ndan Açıklama

İran Devrim Muhafızları, "Vaadii Sadık" (Gerçek söz) Operasyonunda, yürüyüşler ve füzelerle "İsrail"e saldırı yapılacağını duyurdu.

İran Devrim Muhafızları'nın havacılık gücü Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Siyonist varlığın Şam'daki İran konsolosluğuna yönelik saldırısına yanıt olarak işgal altındaki Filistin topraklarını düzinelerce füze ve insansız hava aracıyla hedef aldığını duyurdu.

İsrail medyası, İran'dan “İsrail”e doğru 3 dalga drone fırlatıldığını bildirdi. İsrail işgal ordusu sözcüsü, İran'ın cumartesi akşamı onlarca insansız hava aracı fırlattığını söyledi.

İsrailli kaynaklar, İşgal Ordusu Radyosu'na, İran'ın İsrail'e yönelik saldırısının sadece insansız hava araçlarını değil, seyir füzelerini de içereceğini söyledi. Bu, İran'daki Devrim Muhafızları tarafından da doğrulandı ve "karşılığın düzinelerce insansız hava aracı ve füzeyi kapsadığı" belirtildi.

İsrail Wallah web sitesindeki siyasi analist Barak Ravid, kendisini işgal teşkilatında "üst düzey" olarak tanımlayan bir güvenlik yetkilisinden alıntı yaparak, İran saldırısının yüzlerce saldırı İHA'sını içerdiğini doğruladı