İran: Ceyş El-Adl Terör Örgütünü Vurduk

İran: Ceyş El-Adl Terör Örgütünü Vurduk

Devrim Muhafızları’ terör örgütü Ceyş el-Adl’in Pakistan’ın Belucistan Eyaleti’ndeki iki önemli merkezinin füzeler ve İHA’larla vurarak imha ettiğini bildirdi.

Hedef alınan bölge, Ceyş-i Adl grubunun en büyük karargâhlarından birinin bulunduğu Pakistan'ıBelucistan eyaletindeki Koh Sabz adı verilen bölgesi olduğu belirtildi.

İran’ın güneydoğusundaki Sistan ve Belucistan vilayetindeki Rask bölgesinde, 12 polisin hayatını kaybettiği ve 7 kişinin daha yaralandığı bir saldırı gerçekleşmişti. Saldırıyı Ceyş el-Adl örgütü üstlenmişti.

Ceyş-ul İslam Terör Örgütü Kimdir ?

Ceyş-ul İslam ya da İslam Ordusu (Arapça: جيش الإسلام İslam ordusu), Suriye İç Savaşı'nda faaliyet gösteren silahlı muhalif bir grup. Suriye, Rusya, İran ve Mısır tarafından terörist grup olarak tanınmaktadır.

Ceyşul İslam grubu, Selefi(Vahhabi) çizgisiyle ön plana çıkmıştır. Şam bölgesinde çok etkilidir. Pek çok kez El Nusra Cephesi gibi tekfirci gruplarla iş birliğine gitmişlerdir.

Ceyşul İslam lideri, Sünni olmayan kesimlere karşı takındığı sert tutum ile bilinmektedir. Şii, Nusayri ve İranlıları Zerdüşt olarak tanımlamıştır. Ayrıca, İbn Teymiye'nin bir fetvasına dayanarak, Nusayrileri 'Yahudi ve Hristiyanlardan daha kafir' olarak nitelendirmiştir.