İran, Bavar Hava Savunma Sisteminin Menzilini Geliştirdi

İran, Bavar Hava Savunma Sisteminin Menzilini Geliştirdi

İran, Bavar hava savunma sistemlerinin menzilini 300 km'ye çıkardı

İran Ordusu Hava Savunma Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Alireza Sabahifard , Pazar günü Tahran'daki bir askeri akademide yaptığı açıklamada, İran'ın daha önce Bavar-373 hava savunma sisteminin 200 km menzilli ilk versiyonunu ürettiğini, şimdi ise sistemin artık devreye girdiğini duyurdu.

Komutan, yeni Bavar-373 füze sisteminin 300 km menzilde test edildiğini duyurdu.

“Düşmanları üslerinde izliyoruz. Radarlarımızın menzili binlerce kilometredir” dedi.

Bavar-373 ilk olarak Ağustos 2019'da görücüye çıktı. İran'ın uzun menzilli hava savunma sistemi 100'e kadar hedefi tespit etme, 60'ı takip etme ve aynı anda altı hedefle nişan alma yeteneğine sahip.

Füze sistemi, çoğunlukla savaş gemilerinde konuşlandırılan ve farklı irtifalardaki hedeflere saldırmak için üç tip füze kullanan kare fırlatıcılara sahip dikey bir fırlatma sistemine sahiptir.

İran, "İsrail'in Tel Aviv, Hayfa'sını vurmak için tasarlanmış" İHA geliştiriyor: Mehr

İran haber ajansı Mehr , İran'ın kara kuvvetleri komutanına atıfta bulunarak, İran'ın "İsrail'in Tel Aviv, Hayfa'sını vurmak için tasarlanmış" gelişmiş bir uzun menzilli intihar uçağı geliştirdiğini söyledi.

Tuğgeneral Kiomars Heidari, Arash-2 adlı insansız hava aracının Arash-1'in daha yeni bir versiyonu olduğunu ve İran'ın düşmanı "İsrail"in şehirlerini hedef almak için tasarlandığını söyledi.

Heidari, "Bu insansız hava aracını özellikle Hayfa ve Tel Aviv'e yapılan saldırı için düşündük" diyen Heidari, insansız hava aracının "benzersiz yeteneklere sahip olduğunu ve hedefi vurana kadar birden çok kez kurtarılabileceğini" de sözlerine ekledi.

Heidari, insansız hava aracının ordunun cephaneliğine dahil edildiğini ve yeteneklerinin yakında açıklanacağını doğruladı .