İnsanlık için siyonizm yok edilmeli

İnsanlık için siyonizm yok edilmeli

7 Ekim'den bu yana siyonist terör çetesince barbarca katledilen Filistinlilerin sayısı 27 bine yaklaşırken; soykırımcı terör ordusu 116 günde saldırı altında tuttuğu Gazze Şeridi'nde büyük bir yıkıma ve hunharca gerçekleştirilen 2 bin 269 can katletti.

Mehmet Şakir Direkçi / Doğruhaber

7 Ekim'den bu yana siyonist terör çetesi tarafından dünyanın en büyük hapishanesi konumundaki Gazze’de gerçekleştirilen korkunç soykırım tüm dehşetiyle devam ediyor. Filistin Sağlık Bakanlığı, dün itibariyle işgalci siyonist rejimin saldırılarında 26 bin 900 kişinin şehid olduğunu duyurdu. Yaralıların sayısının ise 65 bin 949'a çıktığı ifade edildi.

11 BİN 500 ÇOCUK, 8 BİN KADIN HUNHARCA KATLEDİLDİ

Öte yandan Gazze hükümetine bağlı Medya Ofisi'nden yapılan yazılı açıklamada, işgalci çetenin Gazze Şeridi'nde 2 bin 269 katliam gerçekleştirdiği, şehid olan ve kayıp olan kişilerin toplam sayısının ise 33 bin 751 olduğunu bildirdi.

Açıklamada naaşı hastanelere ulaşanların 11 bin 500'nünü çocuk, 8 binini kadın, 339'unu sağlık ekipleri, 46'sını sivil savunma ekipleri ve 122'sini de gazeteciler oluşturuyor.

Saldırılar sonucu kayıp durumda olan 7 bin kişinin yüzde 70'ini de kadın ve çocuklar oluşturuyor.

Vahşi siyonist çetenin Gazze’ye saldırılarında yaralı sayısı 66 bine yaklaşırken, durumu tehlikeli olan 11 bin yaralı kurtarılmak için tedavi amaçlı seyahat etmeye ihtiyacı duyuyor.

10 BİN KANSER HASTASI ÖLÜMLE BURUN BURUNA

Gazze'de 10 bin kanser hastası ölümle burun buruna gelirken, yaklaşık 700 bin kişi ise yerinden edilmeleri sonucunda çeşitli hastalıklara yakalandı.

Yerinden edilmeleri nedeniyle 8 bin kişide viral hepatit enfeksiyonu vakası görüldü ve 60 bin hamile kadın sağlık hizmetlerine erişemedikleri için, 350 bin kronik hasta ilaç verilmemesi nedeniyle risk altında.

Soykırımcı katil çetenin ordusu ayrıca 99 sağlık personelini, 10 gazeteciyi gözaltına aldı.

KORKUNÇ BİR YIKIM VE ENKAZ

Saldırılar sonucu 2 milyon Gazzelinin yerinden edilmesinin yanı sıra 140 hükümet binası, 99 okul ve üniversite terör ordusu tarafından tamamen yıkılırken, 295 okul ve üniversite kısmen zarar gördü.

Saldırılarda 161 cami tamamen, 253 cami ise kısmen yıkıldı, 3 kilise hedef alındı.

Kan içici vahşet ordusunun karadan, havadan ve denizden saldırı altında tuttuğu Gazze'de 70 bin ev tamamen yıkılırken, 290 bin kısmen zarar gördü ve kullanılamaz hale geldi.

Gazze'ye 66 bin ton patlayıcı atan terörist çete ordusunun saldırılarında, 30 hastane ve 53 sağlık merkezi hizmet dışı kaldı.

150 sağlık kuruluşunun kısmen zarar gördüğü siyonist barbar ordunun saldırılarında, 122 ambulans kullanılamaz hale geldi.

İNSANLIK İÇİN SİYONİZM YOK EDİLMELİ

Sapık bir inancın ve bu sapık inanç temelinde bina edilen teşkilatlanmanın, mazlumların kanı ile yazılmış ismi olan “siyonizm” insanlığın bugünü ve geleceği için en büyük tehdit olarak karşımızda duruyor. Siyonizm, insanı ve insani değerleri saygın kılan değil; kendisinden olmayan tüm insanları aşağılayan yeryüzünde gerçekleştirdiği vahşet ve soykırımla zulümlerini kan ve gözyaşı besleyen terörist bir yapılanmadır. Dünyada adalet ve barışın tesis edilebilmesi ve Gazze’deki soykırımın durdurulması için bu terör çetesinin varlığına en kısa zamanda son verilmeli, “insanlık için siyonizm yok edilmeli”dir.

Mısır’da masaya oturacaklar

ESİR TAKASI VE ATEŞKES GÖRÜŞMESİ

HAMAS'tan bir heyetin, işgalci çete ile esir takası teklifini Mısırlı yetkililerle görüşmek için Kahire'ye gideceği bildirildi.

İSTANBUL

Adının açıklanmasını istemeyen Filistinli bir yetkili, AA muhabirine yaptığı açıklamada, HAMAS'a sunulan esir takası teklifinin Gazze Şeridi'nde bir aydan fazla sürecek ateşkes ve 3 aşamada gerçekleşecek esir takasını içerdiğini söyledi.

İlk aşamada Gazze Şeridi'nde tutulan işgalcilerden yaklaşık 30 kişinin salıverilmesini kapsadığına işaret eden Filistinli yetkili, ikinci aşamanın ise işgalci kadın ve erkek askerleri kapsadığını belirtti.

Üçüncü aşamanın da işgalci terörist ordunun saldırıları altındaki Gazze Şeridi'nde öldürülen siyonist askerlerin cesetlerinin teslim edilmesini içerdiğini vurgulayan yetkili, işgal rejimi hapishanelerindeki Filistinli tutuklularla ilgili ise henüz net bir sayının olmadığını ancak her bir işgalci esire karşı 100 ila 200 arasında Filistinlinin serbest kalabileceğini anlattı.

Teklife göre, ikinci aşamasında serbest kalacak Filistinlilerin birinci aşamaya oranla daha fazla olacağını dile getiren yetkili, çünkü ikinci aşamada siyonist askerlerin salıverileceği bir takas olacağına işaret etti.

Esir takasıyla serbest kalacak Filistinlilerin nihai sayısının Kahire'deki görüşmelerde belirlenebileceğine dikkati çeken yetkili, HAMAS'ın Kahire'de hafta sonuna kadar tamamlanması öngörülen müzakerelerin sonunda teklifle ilgili yanıtını Mısır'a ileteceğini kaydetti.

HAMAS: “ÖNCELİKLE ACIMASIZ SALDIRILAR DURMALI”

Filistinli yetkili, Gazze'de savaşın tümüyle durdurulması ve kapsamlı ateşkese ilişkin ise bunun Mısır'daki müzakerelerde konuşulacak konuların başında geldiğini ve anlaşmaya varılmasının sırrının da "işgal güçlerinin Gazze'den çekilmesiyle" olabileceğini belirtti.

HAMAS'tan bir heyetin terörist çete ile esir takası teklifini Mısırlı yetkililerle görüşmek için Kahire'ye gideceğini söyleyen yetkili, HAMAS'ın hala terör ordusunun Gazze Şeridi'nden tümüyle çekilmesi yönündeki tutumunu sürdürdüğünün altını çizdi.

HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, dün Paris toplantısından çıkan "çerçeve anlaşmasını" ve bunun uygulanmasına ilişkin maddeleri görüşmek üzere Kahire ziyareti için davet aldıklarını açıklamıştı.

Heniyye, "Paris toplantısından çıkan teklife karşı HAMAS'ın cevabı öncelikle, Gazze'ye acımasız saldırganlığın durması ve israil güçlerinin Gazze Şeridi'nin dışına çekilmesi temelinde olacaktır." ifadelerini kullanmıştı.

PARİS TOPLANTISI

Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, 28 Ocak'ta Washington'da verdiği bir röportajda, Fransa'nın başkenti Paris'te ABD, işgalci çete, Mısır ve Katar'ın Gazze'de ateşkes ve esir takasına ilişkin yetkililerle müzakerelerin yapıldığını belirtmişti.

Daha sonra, siyonist Kanal 12 televizyonu da Paris'te ABD, Katar ve Mısır'ın arabuluculuğunda işgal rejiminden istihbarat direktörlerinin katıldığı görüşmelerin yapıldığını ancak buna ilişkin "basına sızan maddelerin doğru olmadığını" açıklamıştı. AA