İngilizlerin "Ölüm Timi" İfşa Oldu; Afganistan

İngilizlerin "Ölüm Timi" İfşa Oldu; Afganistan

Afganistan'daki İngiliz güçlerinde ölüm timi olarak adlandırılan bir ekibin genel olarak geceleri sivil halka yönelik cinayet işlediği ortaya çıktı.

İngiliz Güçlerin Afganistan'daki Cinayetleri İfşa Oldu
İngiliz medyasından Daily Mail gazetesinin yazdığına göre, Afganistan'daki İngiliz güçlerinde ölüm timi olarak adlandırılan bir ekibin genel olarak geceleri sivil halka yönelik cinayet işlediği ortaya çıktı.

Mahkemeye verilen ve cinayetlerin ifşa edildiği belgenin İngiliz güçlerin Afganistan'da işlediği cinayetlerin yalnızca bir bölümünü içerdiği anlaşılıyor.

Bilindiği gibi Amerika'nın müttefiki olarak 2001'de Afganistan'ı işgal eden İngiliz ve ABD'nin diğer müttefikleri, bu süre içinde  binlerce Afganlı sivili öldürdüler. Bu zamana kadar daha çok Amerikan askerlerinin Afganlı sivillere yönelik işledikleri cinayetler medyada yer almış ve Amerika ise her seferinde 'yanlışlıkla' vurulduğunu iddia ederek suçu üzerinden atarak kendini aklamaya çalışmıştı. 

ABD ve müttefiklerinin Afganistan'a girdikleri 2001'den bu yana Afganistan daha güvensiz hale gelirken uyuşturucu madde ekimi ve kaçakçılığı da onlarca kat artış kaydetti.