İhvan Bir Kez Daha Cuntanın Hedefinde

İhvan Bir Kez Daha Cuntanın Hedefinde

Mısır cuntası, başsavcı suikastiyle alakasının olmadığını açıklamasına rağmen İhvan'ı suçlamaya devam ediyor. Başsavcıya saldırıyı ise bir başka örgüt üstlendi

Mısır’da Başsavcı Hişam Bereket’e karşı bomba yüklü bir araç aracılığıyla düzenlenen suiikast olayı, sokakta ve siyasi çevrelerde öfke yaratırken, cunta yönetimi bu öfkeyi İhvan’a karşı yönlendirmeye çalıştı.

Mısır Başsavcısı Hişam Berekat’ın konvoyuna dün sabah saatlerinde bombalı saldırı düzenlendi.
Ülkenin başkent Kahire’nin Heliopolis semtinde Harp Akademisi yakınından geçerken Başsavcı Berekat konvoyuna bombalı saldırı düzenlendi.

Olayda yaralananlar arasında yer alan ve ameliyata alınan Başsavcı tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Saldırının bomba yüklü bir aracın, Bereket'in konvoyuna çarpmasıyla gerçekleştiği belirtildi.

İHVAN'A SUÇLAMA

Saldırıyı  'Halk Direnişi' adlı bir örgütün üstlendiği bildirildi. Müslüman Kardeşler (İhvan) saldırıyla alakası olmadığını vurgularken, Mısır’daki siyasi çevreler ve tüm devlet kurumları İhvan’ın saldırıda parmağı olduğunu iddia etti.

Konferans parti başkan yardımcısı Hamit Şinnavi, saldırıyla ilgili yaptığı yorumda, Başsavcıya karşı düzenlenen saldırının teröristlerden mısırlılara ‘sizi rahat bırakmayacağız’ mesajını taşıdığını belirterek,  onlara sert icraatla hemen karşlık verilmesi gerektiğini söyledi.

Şinnavi ‘bazı sesler İhvan yöneticilerine verilen idam kararlarını iptal etmeye çağırırken, bu saldırı bizi ikaz etmeye geldi. Bu hain saldırıdan sonra mahkum edilen ihvan yöneticilerini affetme çağrısında bulunan sesler susmalı. Teröristler öldürme sürecine devam etmeye kararlı. Devlet buna karşı sabit durmalı. İhvanları bir an önce infaz etmeli’ şekilde yorum yaptı.

CUNTA DESTEKÇİLERİNDEN İHVAN'A SALDIRI

Tecemu (Topluluk) ilerici sosyalist partisi (solcu), yayınladığı bildiride, İhvan'ı suçlayarak "İhvan politikayı din ile karşılaştırmakla yetinmedi. İhvan Rehberlik bürosunun iktidarı kontrol etmesini, devletin ihvanlaştırılmasını kabul etmeyen Mısır halkının iradesine boyun eğmeyi de reddediyor" ifadesi kullanıldı.

Selefi Nur parti Başkanı Yunus Mahyun ise, saldırıyla ilgili açıklamasında, bu tür eylemlerin İslam’ın imajını daha çok kötürleştirmeye katkısı bulunduğunu belirterek, ‘İslam düşmanları bu yolda miyarlarca harcasa bile bu suçluların yaptıkları kadar kötülük yapamayacklar’ dedi.

Mahyun ‘bunlar işledikleri suçları meşru görüyor, istedikleri şekilde tefsir ediyor. Partimiz bu cemaat ve örgütlerden farklı bir yol aldı. Devletin çizdiği Yol Haritasına göre hareket etmeyi tercih etti’ sekilde konuştu.