İhsan Süreyya Sırma: Gençler İslam’ı Bilmiyor

İhsan Süreyya Sırma: Gençler İslam’ı Bilmiyor

‘Gençler İslam’ı bilmiyor’ diyen İhsan Süreyya Sırma: Onlara gerçek İslam’ı anlatmalıyız, ortalıkta bir sürü hurafe geziyor

Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma, günümüz gençlerinin Batıyı kendine örnek aldığını ve İslam'dan bihaber yaşadığını söyledi.

Bugün Müslüman gençliğin İslam'ın istediği bir şekilde değil de daha çok Batıdan gelen akımların etkisinde kaldığını belirten Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma, "Gençler Batıdan gelen cereyanların tesirinde kalarak İslam'ı unuttular." dedi.

"İslam'ı bilmedikleri için yanlış bir din yaşıyorlar"

İslam'dan uzak bir şekilde gençlerin yanlış bir hayat yaşadığına vurgu yapan Sırma, "Müslüman genç denince bir sıfat koyuyoruz başına, Müslüman diyoruz. Müslüman olabilmek için Müslümanlığın ne olduğunu bilmek lazımdır. Ama bugünkü gençlerimiz maalesef lüzumsuz bilgiler ve işlerle uğraşıyorlar. Batıdan gelen cereyanların tesirinde kalarak İslam'ı unuttular. Daha doğrusu İslam'ı bilmiyorlar. İslam'ı bilmedikleri için yanlış bir din yaşıyorlar. Bunun farkında da değiller. Bu bizim ülkemiz ve İslam dünyası için büyük bir tehlikedir." ifadelerini kullandı.

"Gençlere gerçek İslam'ın ne olduğunu anlatmamız lazım"

Gençlere İslam'ın doğru bir şekilde anlatılması gerektiğinin altını çizen Sırma şöyle devam etti:

Bu gençlere gerçek İslam'ın ne olduğunu anlatmamız lazımdır. Bu işi sinema filmleri ve televizyonlarla değil, kitaplarla İslam'ı anlatmamız lazımdır. Çünkü ortalıkta birçok hurafe geziyor. İslam'la alakası olmayan hareketler yapıyor ama bu arada da Müslümanım diyor. Allah-u Teâlâ'yla alay etmemek lazım. Allah, bu tür insanları, Allah'ı ve Müslümanları kandırmaya çalıştıklarını oysa onların kendi nefislerini kandırdıklarını, bunun da farkında olmadıklarını bildiriyor. Bu duruma girmemek için Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in hayatını çok iyi ve doğru okumak lazım. Kur'an-ı Kerim'i de manasını bilerek okumalıyız. O zaman, inşallah iyiye doğru gider, diyoruz.

"Evde interneti yasaklamak gerekiyor"

Ebeveynlerin, çocuklarına sahip çıkabilmeleri için evde interneti yasaklamaları gerektiğini belirten Sırma, "Gençleri dijital dünyanın esiri olmaktan kurtarmak için onlara hayatın gerçeklerini anlatmamız gerekir. Bu çok büyük bir felaket, evde bunu yasaklamak gerekiyor. Çünkü gençler kitaba, derslere, ibadete yabancı kaldılar. Gençler, benim akılsız dediğim, telefonlarla sadece film izliyorlar. Kötü şeyler izliyorlar. Bunları terk etmedikçe bir yere varamayız." dedi.

Ailelerin okumaya önem vermesi gerektiğini belirten Sırma, "Ailelerin haftada bir de olsa dijital dünyadan uzaklaşarak birlikte kitap okumalarının onların Müslümanca bir yaşama gelmelerini sağlayacaktır. Bu çok zor bir durum aileler bir araya gelerek kitap okumuyorlar. Çocuklarını ikna edemiyorlar. Ama yapabilirlerse faydalı olur." şeklinde konuştu.