Hüda Par’dan Çarpıcı Açıklama

Hüda Par’dan Çarpıcı Açıklama

Bölücü terör örgütünün hedefindeki Hüda Par’dan açıklama: Adına çözüm süreci denilen süreç nedeniyle Kürdistan bölgesi adeta PKK’ya teslim edilmiştir…

Hüda Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu yaptığı yazılı açıklamada, adına çözüm süreci denilen süreçle bölgenin adeta PKK’ya teslim edildiğini söyledi.

Yapıcıoğlu’nun açıklaması şöyle:

“Bilindiği üzere önceki gün, Mardin Dargeçit ilçe merkezinde bir cinayet işlendi. Bu olaydan 5 saat kadar sonra Dicle ilçe temsilcimiz Ercan Alparslan kaçırıldı.

PKK/BDP Kürdistan bölgesinde kendisinden başka kimseye hayat hakkı tanımak istemiyor. Bir süredir yaptığı saldırılarla bunu fiili olarak da ortaya koymuştur.

Adına "çözüm süreci" denilen süreç nedeniyle Kürdistan bölgesi adeta kendilerine teslim edilmiştir. Bu nedenle istediklerini yapıyorlar.

Bölgede sorumluluk üstlenebilecek birçok kişi ve kesimin de bu gidişatı engellemeye yönelik kayda değer bir girişimde bulunmadığını söyleyebilirim.

Önceki güne kadar, hatta iki hafta öncesine kadar üyelerimize ve kurumlarımıza yönelik taşlı, sopalı, molotoflu saldırılar yapılmıştı. 16 Mayıs gecesi Lice'de silah kullanıldı ve öldürmek kastıyla açılan ateşte biri kadın üç kişi yaralandı. 28 Mayıs Çarşamba günü bir kez daha silahlar konuşturuldu, bir kez daha kan aktı. Bu sefer can kaybı var. Son olarak da henüz Dargeçitte katledilen arkadaşımız defnedilmeden Dicle ilçe temsilcimiz Ercan Alparslan kaçırıldı.

KARDEŞİMİZE ZARAR VERİLİRSE…

Buradan açık ve net olarak söylüyorum. Ercan kardeşimiz hemen serbest bırakılmalıdır. Eğer serbest bırakılmaz veya kendisine bir zarar verilirse, bundan böyle barış sürecinden artık bahsedilemeyecektir.

Şu ana kadar sorumluluk duygusuyla hareket ettik, halkın menfaatini gözettik. Huzur ortamı bozulmasın istedik. Ancak bu ortamı bozdular. Planlı ve kararlı bir şekilde işi bu noktaya getirdiler. Bundan sonra olacaklardan biz sorumlu deyiliz