Hizbullah'tan Kuveyt ve Tunus Saldırılarına İlişkin Açıklama

Hizbullah'tan Kuveyt ve Tunus Saldırılarına İlişkin Açıklama

Hizbullah, Kuveyt’te ve Tunus’ta yapılan terör saldırılarını kınadı.

izbullah'a ait el Menar haber ajansı yoluyla yapılan beyanda şu ifadelere yer verildi:" Tekfirci terör örgütünün Kuveyt'te İmam Sadık caminde yaptığı saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Söz konusu saldırı Kuveyt'te bulunan Şia ve Sünni bütün Müslümanlara ihanet içeriyor. Bu saldırı aynı zamanda farklı mezheplerden olan bütün dünya Müslümanlarına karşı bir hançer niteliğindedir.Saldırıyı gerçekleştiren tekfirci terör örgütü caniliklerini ve saldırılarını herkese karşı yapmaya devam ediyor. Bu terör örgütünün yaptığı canilikler; insanlık tarihinin en yüksek seviyesindedir!Kuveyt'in kardeş halkını, terör örgütlerinin fitne planlarına karşı koymaya ve sabretmeye davet ediyoruz. Vatanın birliğinin sağlanması için gösterilen çabaların desteklenmesi gerekmektedir. Bütün ulusal ve uluslararası birlikleri terör örgütlerine, karşı durmaya davet ediyoruz. Bu tür saldırıların engellenmesi için gereken bütün adımların atılması gerekiyor. Bu saldırıyı gerçekleştiren, destek veren ve izin verenler mutlaka cezalandırılmalıdır"

TUNUS'TAKİ SALDIRI DA KINANDI

Tunus'taki terör saldırısı ile ilgili Hizbullah'a ait beyanda, "Bu saldırı terör örgütlerinin İslam ve Arap dünyasına yaptığı saldırıların ve ettiği tehditlerin devamı olmuştur. Terör örgütlerinin devamlı olarak yaptığı bu saldırılar ülkeden ülkeye veya mezhepten mezhebe fark göstermiyor. Dünyanın tamamını tehdit ediyor" açıklamalarına yer verildi.

Hizbullah yaptığı beyanda bu terör örgütlerinin Siyonist düşman için bir hizmetkar olduğunu dile getirdi.

Hizbullah tekfirci terör saldırılarının yayılmasını engellemek için herkesin el ele vermesi gerektiğine de vurgu yaptı.

Son olarak ise Tunus'un kardeş halkına saygılarını sunan Hizbullah, terör saldırılarında hayatını kaybedilenlerin yakınlarına taziye mesajlarını iletti.

Kaynak: On 4