Hizbullah'tan Açıklama

Hizbullah'tan Açıklama

Lübnan'daki İslami Direniş - Hizbullah - insansız hava araçları, füzeler ve top mermileri kullanarak işgal bölgelerini hedef alan çok sayıda operasyon gerçekleştiriyor.

Lübnan İslami Direnişi Hizbullah, Gazze Şeridi'ndeki kararlı Filistin halkına destek ve onların direnişine destek amacıyla, İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarına yanıt olarak faaliyetlerini sürdürüyor ve işgal altındaki Filistin sınırındaki işgal bölgelerini hedef alıyor.

Direniş, işgalin Taybah ve Aita el-Şaab kasabalarına yönelik saldırısına karşılık İsrail'in "Ramot Naftali" üssüne saldırı drone'larıyla hava saldırısı düzenlediğini, ayrıca onlarca "Katyuşa" füzesini hedef aldığını duyurdu.

Topçu silahlarıyla "Karantina" tepesi ve işgal altındaki Lübnan'ın Kfarşuba tepelerindeki Ruwaisat el-Alam bölgesini hedef alarak doğrudan isabet elde ettiğini açıkladı.

Direniş ayrıca işgal altındaki Lübnan'ın Kfar Shuba tepelerindeki Al-Samaqa bölgesini, Al-Marj bölgesini ve "Miskav Am" bölgesini uygun silahlarla hedef alarak İsrail bölgelerinin doğrudan vurulduğunu doğruladı.

Al-Mayadeen muhabiri ise Lübnan'dan işgal altındaki Filistin'in kuzeyine doğru 50'den fazla füzenin ateşlendiğini doğruladı ve işgal altındaki Suriye Golan'ındaki İsrail askeri hedefini hedef alan füze salvolarından bahsetti.

İsrail'in güney Lübnan'a yönelik saldırılarına gelince, Al-Mayadeen muhabiri , işgal "ordunun" Ainata ve Kunine kasabalarının hava sahasına işaret fişekleri ateşlediğini ve Al-Dhahira ve Alma Al kasabalarının dış mahallelerini topçu ateşiyle hedef aldığını bildirdi.

Bu sabah işgal güçleri, El Adisa ana yolundan geçerken Filistin sınırındaki "Miskav General" mevkiinden El Mayadin ekibine doğrudan ateş açarak saldırmış, kanal ait araçta hasar meydana gelmişti.