Hizbullah İsrail'e "Önleyici Saldırı" Düzenleyebilir'

Hizbullah İsrail'e "Önleyici Saldırı" Düzenleyebilir'

İran İslam İnkılabı Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Lübnan Hizbullahı'nın ilerleyen saatlerde İsrail'e karşı önleyici saldırıya geçebileceğini söyledi.

Abdullahiyan, devlet televizyonunda canlı yayınlanan özel röportajında, Filistinli mücahitler ile işgalci İsrail arasındaki savaşı değerlendirdi.

Lübnan Hizbullahı'nın ilerleyen saatlerde işgalci İsrail'e karşı harekete geçebileceğini ifade eden Abdullahiyan, "Direniş liderleri, Siyonist rejimin Gazze'de herhangi bir eylem (kara saldırısı) yapmasına ardından diğer bölgedeki direniş güçlerine yönelmesine izin vermeyecektir. Tüm seçenekler Hizbullah'ın önündedir." dedi.

Abdullahiyan, Seyyid Hasan Nasrallah'ın "Bazıları Lübnan'da biz savaşa girmemeliyiz diyorlar, ancak bu gün biz Hizbullah olarak önleyici adım atmazsak, yarın Beyrut'ta (evimizde) siyonistlerle ve onların adamlarıyla savaşmak zorunda kalırız." mesajını paylaştığını aktardı.

Abdullahiyan, "Direniş cephesinin önümüzdeki saatlerde herhangi bir önleyici saldırı olasılığı beklenebilir." ifadelerini kullandı. (Hürseda Haber)