"Her Hangi Bir Arabuluculuğu Kabul Etmiyoruz"

"Her Hangi Bir Arabuluculuğu Kabul Etmiyoruz"

"Irak'taki direniş grupları, şehit Kasım Süleymani'nin görüşlerini ve varlığını yansıtıyor ve tekrarlanan Amerikan saldırganlığına yanıt vermeyi gerekli görüyor. "

Irak Seyyid'üş Şüheda Taburları direniş grubunun genel sekreteri Ebu Ala el-Velayi twitterdan yaptığı açıklamada, ABD'nin Irak ve Suriye sınırındaki Haşdi Şabi mevzilerine yaptığı son saldırıya bir kez daha tepki gösterdi ve Irak direniş gruplarının direnişçilerinin dökülen kanlarının intikamını almak için yemin ettiğini duyurdu.

Ebu Ala el-Velayi, ABD'nin üç gün önce Haşdi Şabi'nin 14. Tugayı'nın destek ve lojistik üssüne düzenlediği saldırıda şehit olanların cenaze törenine atıfta bulunarak şöyle dedi: "Yas tutanlara ve cenaze merasimine katılanlara teşekkür ediyorum. Sevdiklerimizin intikamını almaya yemin ettik, o yüzden gözünüz aydın olsun."

Ebu Ala el-Velayi, Irak'taki işgalcilerin huzurunun ortadan kalkacağını belirterek şöyle dedi: "Direnişle ilgilenen siyasi liderlere tam saygımızın olmasına rağmen, artık herhangi bir arabuluculuğu kabul etmeyeceğimizi ilan ediyoruz. Cevabın zamanını ve yerini belirleyen biz olacağız. Mü'minlerin kalplerini teskin edip, gözü hâlâ başındaysa işgalciyi mutlu etmeyecek bir cevap olacaktır."

Pazartesi sabahı Irak ve Suriye'deki haber kaynakları, kimliği belirsiz uçakların Suriye-Irak sınırındaki Ebu Kemal bölgesindeki mevzilere hava saldırısı düzenlediğini bildirdi ve dakikalar sonra saldırının Haşdi Şabi'ye bağlı 14. Tugay olduğu anlaşıldı. Pentagon daha sonra saldırının sorumluluğunu kabul eden bir bildiri yayınlayarak, "ABD savaş uçakları Pazar gecesi Başkan Joe Biden'in emriyle Suriye-Irak sınırındaki Ebu Kemal bölgelerine saldırılar düzenledi." dedi.

Saldırıda 4 direniş askeri şehit oldu. Haşdi Şabi 14. Tugayı Komutanı Ahmed el-Maksusi, meslektaşlarının şehadeti için taziyelerini bildirerek, güçlerinin intikam almaya hazır olduğunu belirtti.

Ebu Ala el-Velayi, saldırıdan sonra yaptığı açıklamada şöyle demişti: "Irak'taki direniş grupları, şehit Kasım Süleymani'nin görüşlerini ve varlığını yansıtıyor ve tekrarlanan Amerikan saldırganlığına yanıt vermeyi gerekli görüyor. Şehit Kasım Süleymani, Ebu Mehdi el-Mühendis ve İmad Muğniye, direniş grupları için yeterince uzun bir yol çizdi.(Rast)