Hatibzade: İran'a Yönelik tüm Yaptırımlar Derhal Kaldırılmalı

Hatibzade: İran'a Yönelik tüm Yaptırımlar Derhal Kaldırılmalı

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Saeed Khatibzadeh, Viyana görüşmelerinin geçmişte olduğu gibi devam ettiğini doğrulayarak, "müzakerelerin siyasi karar verme noktasına gelindiğinde daha da zorlaştığını" kaydetti.

TERCÜME HABER /TEVHİDHABER

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Saeed Khatibzadeh, Viyana görüşmelerinin eskisi gibi devam ettiğini ve "müzakerelerde kapalı yol olmadığını" doğruladı.

Khatibzadeh düzenlediği basın toplantısında, "Müzakereler siyasi bir karar verme noktasına geldiklerinde işler daha da zorlaşıyor," dedi .

İran siyasi kararlarını verdi ve karşı tarafın kararını bekliyor

Hatipzade İran'ın siyasi kararlarını verdiğini ve nükleer anlaşmada kaldığını ve karşı tarafın kararını beklediğini vurgulayarak, "Bizi anlaşmadan ayıran zaman aralığı ve müzakerelerin sonucu, tarih ile ters orantılı biz kararımızı verdik . diğer tarafın siyasi kararını bekliyoruz .dedi

"Viyana'da masadaki tüm konularda anlaşmaya varamazsak anlaşmaya varamayız" diyen Hatipzade , "İran hükümeti, İran ile bağımsız ve güçlü dış ilişkilerini güçlendirerek ciddi bir şekilde yaptırımları engellemeye çalışıyor. dedi

İran'a yönelik tüm yaptırımlar bir an önce kaldırılmalı

Viyana görüşmelerinin sonucu ne olursa olsun, hükümet yaptırımları engellemeye doğru ilerliyor ve şu ana kadar bazı dikkate değer sonuçlar elde ettik diyen yetkili "yaptırımları engelleme süreci ve yaptırımları kaldırma süreci iki paralel yol. Bir anlaşmaya varırsak bu yol aynı bölgede birleşir dedi

Khatibzadeh, "nükleer anlaşmada belirtilenlere göre İran'a yönelik tüm yaptırımların bir kez kaldırılması gerektiğini" vurguladı ve "ABD'ye güvenilmiyoruz , bu yüzden Washington'un bir kez daha uluslararası kararlarla alay etmemesi için gerçekçi garantileri almalıyız" dedi.

Çin ve Rus delegasyon temsilcilerinin dosyaların sonuyla ilgili açıklamalarına da değinen Bakan, "Müzakerelerin şu anda etrafında döndüğü önemli ve hassas noktalar var" dedi.

"Avrupa ve Amerika tarafı İran'ın taleplerini dikkate alan bir karar alırsa yarın sonuca ulaşabiliriz. Görüşmelerin sonucu karşı tarafın iradesine, kararlılığına ve ciddiyetine bağlıdır. dedi

İran, Yemen ve Ukrayna'daki gelişmelerden endişeli

Khatibzadeh ,Ukrayna'daki krize de değinerek, ülkesinin ülkedeki son gelişmelerden duyduğu endişeyi dile getirdi. İran, olarak her iki tarafı da farklılıkları barışçıl yollarla çözmeye çağırıyorruz ” dedi.

"Avrasya'nın yeni krizlere tahammülü yok" diyen yetkili , "Bölgedeki Amerikan politikaları pek çok savaşa ve krize neden oldu" dedi.

Washington'un Yemen'deki savaşla ilgili açıklamalarına değinen Khatibzadeh, İran'ın Yemen'de 7 yıldır saldırılara maruz kalan masum insanlar, masum çocuklar ve ilaca muhtaç hastalardan duyduğu endişeyi dile getirdi.

Yemen'e yönelik saldır silah sağlayanların kişilerin bölge halkları umurunda olamaz diyen yetkili Yemen'e yönelik saldırganlığa silah satan ülkeler timsah gözyaşları döküyor bu açık bir oyunun işareti dedi

Khatibzadeh, Yemen'in "İran tarafından desteklenen adam kaçırmalardan muzdarip olduğunu" söyleyen Suudi İslami İşler Bakanı Abdul Latif Al Sheikh'in açıklamalarıyla ilgili olarak, "bazı politikacıların düşüncelerinde bulduğumuz tekfirci fikirlerin nasıl kök saldığını herkes biliyor. dedi

Khatibzadeh ayrıca "İran ile Suudi Arabistan arasındaki müzakerelerde yeni bir gelişme olmadığını teyit etmediğini" belirterek, Tahran'ın "Krallık ile diyaloga hala hazır" olduğunu vurguladı.

"Suudi Arabistan'ın müzakereleri yeniden başlatma iradesini bekliyoruz ve yanlış hesap yapan her taraf sorumluluğunu üstlenmeli" dedi.