Haniye'den Yeni Açıklama

Haniye'den Yeni Açıklama

Haniye İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırganlığını durdurmak için bölgesel temaslar yürütüyor.. Hamas: İşgal hedeflerine ulaşamayacak

2 Mayıs 2023 Salı günü İslami Direniş Hareketi "Hamas", İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik hava saldırılarını "hedeflerine ulaşamayacak yeni bir tırmanış" olarak değerlendirirken, hareketin lideri İsmail Haniyeh yaptığı açıklamada İsrail baskınlarını durdurmak için Mısır ve Katar'daki yetkililerle temasa geçti.

Haniyeh, " Gazze Şeridi'ndeki saldırganlığın devam etmesinden İsrail işgalini sorumlu tutuyorum " dedi.

Hareketin sözcüsü Hazem Qassem ise yaptığı açıklamada, "Gazze Şeridi'ne yönelik saldırı, halkımızı ve sembollerini savunma görevimizi yerine getirmemizi engelleyerek hedeflerine ulaşamayacaktır" dedi.

İsrail'in Gazze'ye yönelik işgali tırmanıyor

Salı günü İsrail savaş uçakları, Gazze Şeridi'nin farklı bölgelerindeki Filistinli grupların mevzilerini hedef alan bir dizi baskın düzenlerken, direniş işgal altındaki bölgelerin güneyine roket yağmuru atarak karşılık verdi.

Görgü tanıkları, Anadolu Ajansı'na göre İsrailli savaşçıların Gazze şehrinin kuzey ve güneyinde ve Han Yunus'un batısında (güneyde) Filistin direnişine ait çok sayıda yeri bombaladığını bildirdi.

Kaynak: TEVHİDHABER