Haniye, Katar Dışişleri Bakanı ile Görüştü

Haniye, Katar Dışişleri Bakanı ile Görüştü

Haniye, Katar Dışişleri Bakanı ile bir araya geldi ve onunla başta İsrail gerilimi ve Filistin meselesindeki gelişmeler olmak üzere önemli dosyaları görüştü.

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Hamas hareketinin siyasi büro başkanı İsmail Haniyeh, Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdul Rahman Al Thani ile Filistin meselesindeki gelişmeleri görüştü.

Hamas yaptığı açıklamada, Haniye'nin Katar Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı hareketten bir heyet ile başkent Doha'da bir araya geldiğini söyledi.
Haniye'ye eşlik eden heyette hareketin Filistin dışındaki lideri Halid Meşal ve iki üyesi Musa Ebu Marzouk ve Hüssam Badran da yer aldı.
Açıklamada, heyetin "Filistin davasıyla ilgili son gelişmeleri, işgal altındaki Batı Şeria'daki Siyonist tırmanışı ve işgal tarafından gerçekleştirilen ve birçok genci hedef alan cinayetleri gözden geçirdiği" belirtildi.

Ne olmuştu ?

Geçen Mart ayından bu yana Filistinliler tarafından gerçekleştirilen saldırı ve operasyonlarda öldürülen İsraillilerin sayısı 11'e ulaşırken, geçtiğimiz Salı günü İsrail'in Bnei Brak kentinde düzenlenen silahlı saldırıda sonuncusu beş kişi hayatını kaybetti.

Gazze'de iki milyondan fazla Filistinli, 2006'dan beri devam eden İsrail kuşatmasının bir sonucu olarak çok kötü ekonomik ve yaşam koşullarında yaşıyor.