Haniye: Gazze'de ateşkes yapılması yönünde bir teklif aldık...

Haniye: Gazze'de ateşkes yapılması yönünde bir teklif aldık...

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniyeh, Paris'in ateşkes teklifinin incelenmesine ilişkin görüşmelerde bulunmak üzere Kahire'ye gideceğini belirterek, önceliğin İsrail işgal güçlerinin Gazze Şeridi'nden tamamen çekilmesi olduğunu vurguladı.

Hamas Siyasi Bürosu Başkanı İsmail Haniye Salı günü yaptığı açıklamada, hareketin Paris'teki görüşmelerin ardından bir ateşkes teklifi aldığını ve bunu inceleyeceğini söyledi.

Haniye, önceliğin askeri saldırının durdurulması ve İsrail işgal güçlerinin Gazze Şeridi'nden tamamen çekilmesi olduğunu sözlerine ekledi.

Ayrıca, Paris’in ateşkes önerisini incelemeyle ilgili tartışmalar yapmak için Kahire'yi ziyaret edeceğini ve hareketin İsrail'in Gazze askeri saldırısına son verecek tüm fikirlere açık olduğunu da sözlerine ekledi.

Daha önce NBC News , İsrail işgali ile Filistin direnişi arasındaki esir anlaşmasına ilişkin Paris görüşmelerini bilen bir kaynağın aktardığına göre İsrail, Amerika Birleşik Devletleri, Mısır ve Katar'dan müzakerecilerin “yeni bir anlaşma için çerçeve üzerinde anlaştıklarını” söyledi. ”

Kuzey Gazze Şeridi'ne yönelik yenilenen saldırı da dahil olmak üzere Gazze Şeridi'nde meydana gelen tırmanış ve katliamlarla ilgili olarak hareketin başkanı, dünyanın işgale, katliamlarını ve suçlarını durdurması için baskı yapması gerektiğini vurguladı. Batı Şeria'nın bazı bölgelerinde Filistin halkının maruz kaldığı tacizler, infazlar, tutuklamalar, şehirlere ve kamplara yapılan günlük baskınlar devam ediyor.

Tüm bu uygulamaların Filistin halkının kararlılığını, özgürlük ve bağımsızlık kararlılığını kırmayacağını da vurguladı.

İşgal liderlerinin saldırganlık ve askeri suçlarının direnişi kıracağı veya Filistin halkının çıkarları pahasına taviz vermeye zorlayacağı yönündeki açıklamalarının, Filistin halkının sağlamlığıyla ortadan kaldırılan yanılsamalardan başka bir şey olmadığını ekledi. Filistin halkına yönelik katliamlara tepki olarak çalışmalarını sürdüren ve bir “ordu” arayışıyla dağıtılan direniş. İşgal ve mekanizmaları Gazze Şeridi'nin her yerinde.