Hamas'tan Yemen Direnişine Övgü

Hamas'tan Yemen Direnişine Övgü

İslami Direniş Hareketi Hamas'ın lideri Usame Hamdan Perşembe günü yaptığı açıklamada Yemen silahlı kuvvetlerinin

İslami Direniş Hareketi Hamas'ın lideri Usame Hamdan Perşembe günü yaptığı açıklamada Yemen silahlı kuvvetlerinin, Lübnan direnişinin ve Irak direniş gruplarının Siyonist varlığı ve çıkarlarını hedef alan, Filistin halkına destek veren ve yiğit direnişlerini destekleyen tutumlarını övdü.

Hamas tarafından Beyrut'ta düzenlenen basın toplantısında Hamdan, Batı Şeria ve Kudüs'teki kahramanca operasyonları överek, bunları işgalin suçlarına karşı doğal bir yanıt olarak değerlendirdi ve Gazze'yi ve Gazze Şeridi'ndeki direnişi destekledi.
Hamdan, Filistin halkının kurtuluş ve geri dönüşün bir aracı olarak direniş seçeneği etrafında birleştiğini vurguladı.

Hamdan, hareketin bir anlaşmaya varılmasını kolaylaştırmak için gösterdiği esneklik ve pozitifliğe rağmen müzakerelerde şu ana kadar bir ilerleme kaydedilmediğini vurguladı.

Hamdan, "Arabuluculara saldırının durdurulması, işgal güçlerinin Gazze'den çekilmesi, yerlerinden edilenlerin kuzeydeki evlerine dönmesi, Gazze Şeridi'nin tüm bölgelerine yardımların yoğunlaştırılması, yeniden imarın başlaması ve gerçek ve ciddi bir esir değişimi sürecinin başlatılması gerektiği yönündeki tutumumuza bağlı olduğumuzu söyledik" dedi.

Hamdan ,Siyonist düşmanın uzlaşmaz tutumunu sürdürdüğüne ve Filistin halkıın ulusal taleplerine yanıt vermeyi ve kabul etmeyi reddettiğine dikkat çekti.

Kaynak:Haber Kaynağı