Hamas'tan Sonra Mahmut Abbas'ta Ziyaret Edecek

Hamas'tan Sonra Mahmut Abbas'ta Ziyaret Edecek

Filistin Devlet Başkanı Pazartesi günü Suudi Arabistan'ı ziyaret edecek

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Suudi Kralı Selman ve Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile görüşmek üzere Pazartesi günü Suudi Arabistan'ı ziyaret edecek .

Ziyaret, Hamas'ın siyasi lideri İsmail Haniye'nin petrol zengini krallığı yıllardır ilk kez Pazartesi günü ziyaret edeceği haberlerinin ortasında gerçekleşti.

Resmi Filistin Sesi radyo istasyonuna konuşan Filistin'in Riyad Büyükelçisi Basem Al-Agha, Abbas'ın ziyareti sırasında Suudi yetkililerle Filistin'deki gelişmeleri görüşeceğini söyledi.

Abbas, "[İsrail'in] Mescid-i Aksa'daki [İsrail] suçları ve [işgal altındaki Doğu Kudüs'teki] Kutsal Kabir Kilisesi ve İsrail işgalinden acı çeken Filistinliler hakkında konuşacak" diye ekledi.

Cuma günü Suudi Arabistan, Mısır, Ürdün, Umman, Kuveyt, Bahreyn, Irak ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin bakanlar düzeyinde bir toplantısına ev sahipliği yaptı ve bu toplantıda katılımcılar İsrail'in Mescid-i Aksa kompleksinde ibadet edenlere yönelik saldırılarını ve iki devletli çözümü baltalayan önlemlerini şiddetle kınadı.

Geçen hafta İsrail güçlerinin Doğu Kudüs'teki Mescid-i Aksa'nın içinden ibadet edenleri zorla sokmasının ardından Filistin topraklarında gerilim tırmandı.

İsrail'in camiye yaptığı baskınlar, Gazze Şeridi ve Lübnan'dan roket ateşini tetikledi ve İsrail hava ve topçu bombardımanıyla misilleme yaptı.

Kaynak: TEVHİDHABER