Hamas’tan Reuters'a Yalanlama!

Hamas’tan Reuters'a Yalanlama!

Mısır öncülüğünde İsrail ve Filistin arasında geniş kapsamlı bir ateşkes için plan yapıldığına dair çıkan haberleri ardından Hamas Siyasi Büro üyesi Usame Hamdan ise, Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta açıklamalarda bulundu.

Hamdan, söz konusu haberleri yalanlayarak, “Hala konuşulan fikirler var. Bizim net tutumumuz, tam bir ateşkes ve İsrail Gazze'den çekilmeden esir takası konusunda hiçbir görüşme yapılmayacağı yönündedir" dedi.

Hamdan, "Hiç kimse ateş altında müzakere etmeyi kabul etmez. Ne Hamas ne de başkası. Filistinliler için bir çözüm bulmak isteyen herkes işe katliamı durdurmakla başlamalıdır. Herhangi bir anlaşmaya varmak için ilk adım budur” ifadelerini kullandı.

Gazze Şeridi’nde ve Filistin topraklarının geri kalanında seçimler yapılana kadar Gazze'yi "Filistinli uzmanlardan oluşan bir heyetin" yönetebileceği yönündeki haberleri reddeden Hamdan, "Filistinlilere kimin liderlik edeceği Filistinlilerin iç meselesidir. Halk kendi liderlerini seçmelidir. Hiç kimsenin, ne ABD’lilerin, ne İsraillilerin ne de bir başkasının dikte etmeye hakkı yoktur" dedi.

İngiltere merkezli Reuters haber ajansı Mısır güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberinde 'Hamas ve İslami Cihad'ın kalıcı ateşkes karşılığında Gazze'deki iktidardan vazgeçmeyi reddettiğini iddia etti.(Ajanslar)