Hamas'tan İsrail'e Vatandaşlık Yasası Tepkisi

Hamas'tan İsrail'e Vatandaşlık Yasası Tepkisi

Hamas: Siyonist Vatandaşlık Yasası halkımızın haklarının ihlalidir

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER
İslami Direniş Hareketi "Hamas" bugün Perşembe günü, düşmanın "Knesset"inin MS 48'de Kudüs ve işgal altındaki Filistin'deki mahkumların sınır dışı edilmesini sağlayan bir işgal yasa tasarısını onayladığını doğruladı.

Ve internet sitesi (Palestine Online), hareketin bir basın açıklamasında şu sözlerini aktardı: "Yasa, halkımızı ve insanlarımızı zorla sınır dışı etmeye yönelik açık bir Yahudileştirme işgal politikasıdır."

Hareket, "Halkımız, keyfi ırkçı yasalarla, düşmana ve onun faşist politikalarına karşı mücadelesini sürdürmekten yılmayacak, bu mübarek topraklara, İslam ve Hıristiyan kutsallarımıza koruyucu bir kalkan olmaya devam edecektir. dedi

Hamas, Kudüs'teki halkımızın ve 1948'de işgal edilen topraklarımızın topraklarına ve vatanlarına bağlı kalacağını ve Filistin halkının, kimliğinin ve tarih boyunca uzanan medeniyetinin ayrılmaz bir parçası olacağını vurguladı.

Ne Olmuştu ?

İsrail parlamentosu Knesset, Filistin'den mali yardım alan her Filistinli tutuklunun vatandaşlığının düşürülmesine yönelik hazırlanan yasa tasarısını onayladı.

Kanun tasarısına göre, İsrail hapishanelerinde hükümlü olarak bulunan Filistinlilerin, Filistin makamlarından yardım aldığının ispatlanması durumunda İsrail vatandaşlıklarının düşürüleceği kaydedildi.