Hamas ve Cihat Ortak Açıklama  Yaptı

Hamas ve Cihat Ortak Açıklama Yaptı

Hamas ve Cihat: Kahire'de İsrail ile uzun vadeli bir ateşkes müzakeresi yapmadık

Siyonist rejimin durumu her zaman gerginliğe ittiğini vurgulayan iki hareket Hamas ve İslami Cihad, Kahire'de Mısırlı yetkililerle yaptıkları son müzakerelerin Siyonist rejimle uzun vadeli müzakereleri içermediğini açıkladı.

Türkiye'nin Hamas sözcüsü Hazem Qassem, "Kahire'nin uzun vadeli ateşkesten bahsettiği haberleri temelsiz ve yanlıştır" dedi.

Hazem Qassem şunları söyledi: Hamas heyeti, Mısırlı yetkililerle İsrail'in Kudüs ve Batı Şeria'da yaşayanlara yönelik sürekli saldırılarını, kutsal yerlere yapılan saygısızlıkları ve işgalci rejimin politikalarına karşı çıkmanın yollarını tartıştı ve hak ettikleri bedeli ödediler.

Hamas sözcüsü ekledi: İslami kutsal mekanlara, Mescid-i Aksa'ya ve Batı Şeria'da yaşayan Filistinlilere yönelik sürekli saldırılarına rağmen İsrail, durumu her zaman gerginliğe doğru itiyor.

Filistin İslami Cihat hareketinin sözcüsü Davoud Shahab da hareketin genel sekreteri Nakhale ile Mısır'daki kardeşler arasındaki müzakerelerin uzun veya kısa vadeli bir ateşkes olmadığını belirtti.

İslami Cihad sözcüsü ayrıca, "Süreli ateşkes konusu gündeme getirilmedi ve işgal altındaki bir millet ve işgal altında yaşayan milletler olarak bizlerin direnme ve kendilerini savunma hakları var.

Son birkaç gün içinde, Arap ve İsrail siteleri Kahire'de Filistinli delegasyonların İsrail ile Gazze'de uzun vadeli bir ateşkes müzakere ettiğine dair haberler yayınladı.

Hamas ve Filistin İslami Cihad'ın yanı sıra (Hamas tarafından yönetilen) Gazze hükümetinden heyetler, Filistin Yönetimi Başbakanı Muhammed Aştiye'nin Kahire'ye yaptığı üç günlük ziyaretin ardından 1 Haziran'da Kahire'ye gitti.

Hamas'a bağlı Filistin Yönetimi heyeti, Mısır makamlarıyla müzakereleri tamamladıktan sonra Pazartesi günü Gazze'ye döndü.

İyi bilgi sahibi bir Filistinli kaynak Türkiye'nin Anadolu haber ajansına Haziran başında Kahire'deki heyetlerin Gazze ile ilgili ekonomik ve geçim meselelerini, Mısır ile ticaret anlaşmalarını ve Mısır'ın Gazze Şeridi'nde devam eden projelerini tartıştığını söyledi.

Gazze'de yaşayan iki milyondan fazla Filistinli, Siyonist rejimin ağır kuşatmasının başladığı 2007 yılından bu yana çok kötü yaşam koşullarından mustarip.

Kaynak TEVHİDHABER