Hamas Siyasi Büro Üyesi Üsame Hamdan Basın Toplantısı Düzenledi

Hamas Siyasi Büro Üyesi Üsame Hamdan Basın Toplantısı Düzenledi

Hamas Siyasi Büro üyesi Üsame Hamdan basın toplantısında konuştu

Şehitlerin % 43'ü Gazze'nin güneyindendi ve işgal, kuzey ve güney arasında ayrım yapmıyor.

▪️Güvenlik, askeri başarısızlık ve psikolojik yenilgiye rağmen işgal rejimi, Şifa Tıp kompleksinde daha fazla cinayet ve yıkım gerçekleştiriyor.

▪️Şifa Hastanesi'nde yaşananlar, insani ve ahlaki çöküşün dibini temsil eden bir suç olayıdır.

Yaralılar ve yaşlılar da dahil olmak üzere hastalar zorla tahliye edildi ve uzun bir mesafe yürümeye zorlandı, toplu mezarlar açıldı.

▪️Şifa Hastanesi'ndeki bu suçtan Amerikan yönetimini, suç ortaklarını ve sessiz kalanları tam ortaklıkla sorumlu tutuyoruz.

▪️Kassam daha önce saldırı sonucunda tutukluların tedavi için hastanelere nakledildiğini duyurmuştu ve direniş savaşçıları bu tutuklulara tedavi sağlamak için güvenliklerini riske atmıştı.

▪️36 prematüre bebek hâlâ El-Şifa Hastanesi'nde ve aileleri bile bu bebeklerin akıbeti hakkında hiçbir şey bilmiyor.

▪️İşgal, açlık ve toplu cezalandırma politikasını sürdürüyor ve Gazze Şeridi'ne giren gıda malzemeleri ihtiyacın % 10'unu bile bulmuyor.

▪️Sessizlik sadece öldürmeye devam etmek anlamına gelmiyor, aynı zamanda hiçbir yasadan yoksun bir işgalin bölgesel ve uluslararası barışa tehdit oluşturması anlamına da geliyor.

▪️Saldırının ardından Gazze'nin yönetimine ilişkin söylenenlere gelince, halkımızın kimsenin vesayetini kabul etmediğini ve etmeyeceğini, sahayı terk etmeyeceğimizi teyit ediyoruz.

Çeviri Erhan Güngör X HESABI