Hamas Mısır İle Temas Halinde

Hamas Mısır İle Temas Halinde

Kaynaklar Al-Mayadeen'e Mısır'ın işgal altındaki Kudüs'teki gelişmeleri ve işgal altındaki Filistin'deki genel durumu görüşmek üzere Hamas liderliğiyle sabahtan beri temas halinde olduğunu bildirdi.

TERCÜMEHABER/TEVHİDHABER

Kaynaklar bugün, Cuma günü Al Mayadeen'e , Mısır'ın işgal altındaki Kudüs'teki gelişmeleri ve işgal altındaki Filistin'deki genel durumu görüşmek üzere Hamas hareketinin liderliğiyle sabahtan beri temas halinde olduğunu söyledi.

Kaynaklar, "Kahire, Hamas siyasi büro başkanı İsmail Haniyeh'e ve Gazze'deki Hamas siyasi büro üyesi Rawhi Muştaha'ya birden fazla İsrailli yatıştırma mesajı ilettiğini" söyledi. Mısır tarafı yaşananların kabul edilemez olduğunu söyledi."

Kaynaklar ayrıca " Hamas, Gazze ve Kudüs denkleminin hala var olduğunu ve Seyfül Kudüs Savaşı'nın kazanımlarından geri adım atılmaması gerektiğini vurguladı" diyerek, "Kahire'ye Mescid-i Aksa'daki tutukluların serbest bırakılması gerektiğini söyledi.

Kaynaklar, "Hamas, işgalin Gazze Şeridi ile ilgili durumu yanlış okuduğunu ve gurupların aşılamayacak kırmızı çizgiler çizdiğini doğruladı" dedi.