Hamas Lideri Kahire'de

Hamas Lideri Kahire'de

Kahire - Ajanslar - İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniyeh ve beraberindeki heyet, Kahire'de Mısır İstihbarat Teşkilatı Başkanı Tümgeneral Abbas Kamel ile bir araya geldi.

Tercüme Haber / Tevhidhaber

İki taraf, önemlileri Filistin davasındaki gelişmeler ve Filistin evinin yeniden düzenlenmesi, Kudüs ve Gazze'nin yeniden inşası olan dosyalar üzerinde görüştü.

Hamas , Salı günü yaptığı açıklamada, Haniye ve Tümgeneral Abbas Kamel'in işgal cezaevlerindeki mahkumlar konusunu ve bu dosyadaki ilerleme eksikliği ışığında Mısır'ın bir değişim anlaşmasına varılmasındaki rolünün önemini tartıştığını söyledi.

Açıklamada, Hamas'ın Filistin birliğini yeniden kurma ve bölünmeyi sona erdirme konusundaki kararlılığını ve bağlılığını teyit ettiği belirtildi.

Mısır istihbarat servisi başkanı Abbas, İsrail'in Gazze'ye yönelik son savaşının ardından geçen Mayıs ayında ilk kez tüm Gazze Şeridi'ni ziyaret etti ve Hamas liderliğiyle bir araya gelerek İsrail ve Filistin Yönetimi'ndeki yetkililerle yaptığı görüşmeler hakkında bilgi verdi.

Dün, Salı günü Mısır Genel İstihbarat Teşkilatı karargahında Hamas liderleri ile Mısır tarafı arasında İsrail ile esir takası anlaşmasına ilişkin yapılan toplantıda tüm tarafların sessizliğine rağmen, Mısırlı bir kaynak, "Belki 48 saat içinde bir İsrail güvenlik heyeti Mısır'a gelir" açıklamasını yaptı

Mısırlı bir kaynak, "İsrail hükümetindeki mahkumların ve kayıp kişilerin işlerinin koordinatörü Yaron Blum'un, Hamas heyetinin gelmesinden sadece üç gün önce, 30 Eylül'de Kahire'ye geldiğini açıkladı.