Hamas Lideri Abu Marzuk , Rusya Ziyareti Hakkında Açıklama Yaptı

Hamas Lideri Abu Marzuk , Rusya Ziyareti Hakkında Açıklama Yaptı

Hamas Lideri Abu Marzuk , Rusya İle Neler Konuşulduğunu Açıkladı

Filistin hareketi Hamas'ın siyasi ofisinin yardımcısı Musa Ebu Marzouq, Sputnik'e yaptığı açıklamada, Hamas'ın Rusya'nın Gazze Şeridi'ndeki Rus vatandaşı rehinelerin serbest bırakılması yönündeki talebini "daha dikkatli ve daha olumlu" olarak incelediğini söyledi.

Hamas'ın siyasi vekili şunları söyledi: İsraillilerin çoğunun başka vatandaşlıkları var; Rusya, ABD, Fransa, İspanya, İtalya vb. Birçok ülke, Rus dostları da dahil olmak üzere Gazze Şeridi'ndeki vatandaşlarıyla ilgili bize talepte bulundu. Ziyaret ettiler. Bizim Rusya'nın bu isteğine karşı daha olumlu bir tavrımız var.

Ebu Marzuk şunları söyledi: Rusya ile ilişkilerin niteliği göz önüne alındığında bu iş diğerlerine göre daha dikkatli yapılıyor.

Ebu Marzuk Şunları ekledi: Aynı zamanda Hamas, çifte vatandaşlığa sahip rehinelerin başka ülkelerin vatandaşları değil, çoğunlukla İsrailliler olduğunu düşünüyor.

Hamas hareketinin siyasi ofisinin vekili de Sputnik'e şunları söyledi: "Hamas heyeti Moskova gezisi sırasında bölgenin Amerika'nın çizdiğinden farklı olan geleceğini tartıştı." Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın daveti üzerine Moskova'ya geldik... Dışişleri Bakanlığı'nda toplantılar yaptık, Filistin sorununa dair her şeyi, tüm bölgenin ve insanlığın geleceğini birlikte nasıl belirleyeceğimizi tartıştık.

Kaynak: TEVHİDHABER

Kaynak:Haber Kaynağı