Hamas  İsrail'in Şam'a Yönelik Saldırısını Kınadı

Hamas İsrail'in Şam'a Yönelik Saldırısını Kınadı

"Hamas" hareketi, İsrail'in Şam'a yönelik saldırganlığını kınıyor ve artan saldırganlık karşısında Suriye'ye desteğini teyit ediyor.

TERCÜMEHANER /TEVHİDHABER

Bugün Cumartesi günü Hamas sözcüsü Hazem Kasım, "Siyonist düşmanın Suriye'nin kardeş topraklarına düzenlediği baskınlar, eşkıyalık ve Filistin halkına yönelik terör operasyonlarının bir uzantısıdır" dedi.

Bu, açıklama Suriye hava savunmasının dün akşam, Cuma günü, Şam hava sahasında ve güney bölgesinde bir İsrail saldırısına yanıt vermesinin ardından geldi.

Kasım, "Bu saldırganlık karşısında kardeş Suriye'nin yanında olduğumuzu teyit ediyoruz ve bir ulus olarak bu artan saldırganlığa karşı koyma yeteneğimizi pekiştirmek için Suriye'deki kardeşlerimizle ilişkilerimizi geliştirmeye ve güçlendirmeye devam edeceğiz." ded,

Kasım "Siyonist düşmanın bölgedeki saldırganlığını genişletmesi, bölgedeki bazı taraflarla normalleşme sürecinden rahatsız olan , ülkedeki canlı güçler üzerinde baskı kurmayı ve Filistin davasıyla dayanışmalarını engellemeyi amaçlıyor" dedi. "

Qassem, "Siyonist varlığa birleşik bir şekilde karşı koymanın, onun Filistin halkına, Arap ulusuna ve tüm bölgeye yönelik saldırganlığına ve sömürgeci davranışına en uygun tepki olduğunu" vurguladı.

"Hamas" ile Suriye arasındaki ilişkilerin, "Hamas" ın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile Filistinli gruplardan oluşan bir heyet eşliğinde Şam'da gerçekleştirdiği görüşmenin ardından 19 Ekim'de resmen yeniden başlaması dikkat çekicidir .

Görüşmenin ardından Hamas'ın Gazze'deki komutan yardımcısı Halil el-Hayya, "Esad ile görüşmemiz şanlı bir gün ve bundan sonra Suriye'deki varlığımızı sürdüreceğiz ve halkımızı ve Suriye'yi desteklemek için onunla birlikte çalışacağız" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı