Hamas: İşgalle çatışmayı büyüteceğiz

Hamas: İşgalle çatışmayı büyüteceğiz

Hamas, yaptığı açıklamada, işgal ordusu askerlerinin Filistinlilere ve mülklerine yönelik saldırılarında terörist yerleşimci milislere destek verdiğini belirterek...

Hamas, yaptığı açıklamada, işgal ordusu askerlerinin Filistinlilere ve mülklerine yönelik saldırılarında terörist yerleşimci milislere destek verdiğini belirterek, bunun işgal hükümetinin sistematik ve organize bir operasyonu olduğunu vurgulayarak, uluslararası topluma "faşistleri durdurma" çağrısında bulundu.

İslami Direniş Hareketi Hamas Pazar günü yaptığı açıklamada, İsrail işgal ordusu askerlerinin, Ramallah şehrinin kuzeydoğusundaki Beitin köyünde Filistinlilere ait mülkleri tahrip ederken ve yakarken terörist yerleşimci milisleri koruduğunu belgeleyen sahnelerin, "bunun açıkça kanıtı olduğunu" söyledi. Barbarca saldırılar organize bir operasyondur." "Ve sistematik."

Hamas hareketi, Filistin topraklarını ele geçirmeyi, Yahudileştirmeyi ve sürgün etmeyi amaçlayan Siyonist gündemlerin uygulanmasında işgal "ordusunun" rollerinin aşırılıkçı yerleşimci sürüleriyle bütünleştiği bu saldırıları faşist işgal hükümetinin denetlediğini vurguladı. halkı ondan.

Açıklamada Hamas, Filistin halkına, devrimci gençliğe ve Batı Şeria'daki kahraman direniş savaşçılarına "işgal ordusu ve yerleşimci milislerle çatışmalarını tırmandırmaya ve Filistinlilere karşı işledikleri suçların bedelini onlara ödetmeye" çağrıda bulundu. insanlar ve onların toprakları.”

Açıklamada, uluslararası topluma ve Birleşmiş Milletlere "bu barbar davranışı kınamaya" ve "kasabalarında güvende olan halkımıza karşı en iğrenç suçları ve ihlalleri işleyen faşist yerleşimci hükümetini sorumlu tutmaya" çağrıda bulunuldu. evler ve çiftlikler.”

Hamas'ın açıklaması, İsrailli yerleşimcilerin Nablus'un güneyindeki Kusra ve Yatma kasabalarına saldırıp Filistinlilerin arabalarını ve evlerini ateşe vermelerinin ardından geldi.

Yerel Filistin medyasına göre yerleşimciler yaklaşık 15 arabayı ve 6 evi tamamen yaktı, ayrıca bazı vatandaşların evlerine taş attı ve 10'dan fazla evin camını kırdı. iki taraf arasında çok sayıda yaralanmaya neden oldu.

Dün Cumartesi günü, Ramallah'taki Al-Mayadeen muhabiri , yerleşimcilerin Batı Şeria'daki Ramallah ve Al-Bireh'deki birçok köye saldırdığını bildirerek, Al-Mughair kasabasında yerleşimcilerin kurşunlarıyla bir şehidin öldürüldüğünü ve çok sayıda yaralanmanın kaydedildiğini bildirdi. .

Muhabir, yerleşimcilerin Deir Dibwan ve Beitin köylerindeki Filistinlilere gerçek mermilerle ateş açtığını, Ramallah'ın kuzeyindeki Jalazoun kampı yakınlarında arabalarına saldırarak onları yaktıklarını, ayrıca Duma kasabasına da baskın düzenleyerek Filistinlilerle birlikte saha incelemeleri yaptıklarını söyledi. Ayrıca Ramallah'ın kuzeyindeki Atara kasabasının girişinde de Filistinli araçlara ateş açıldı.