Hamas: İran'ın saldırısı doğal ve hak edilmiş bir tepkidir

Hamas: İran'ın saldırısı doğal ve hak edilmiş bir tepkidir

Hamas: İran'ın saldırısı doğal ve hak edilmiş bir tepkidir. Direnişin desteklenmesine devam edilmesi çağrısında bulunuyoruz

İslami Direniş Hareketi "Hamas" bugün Pazar günü, İran'ın İsrail işgal varlığına yönelik askeri saldırısının "Şamda'ki büyükelçiliğe yönelik saldırıya karşı" doğal ve hak edilmiş bir yanıt " olduğunu doğruladı.

Hamas, yaptığı açıklamada, "bölge halklarının kendilerini İsrail saldırganlığına karşı savunma hakkına sahip olduğunu" belirterek, tüm ulusun güçlerine direnişi ve Mescid-i Aksa tufanını desteklemeye devam etme çağrısında bulundu.

Buna karşılık, Filistin'deki direniş komiteleri, İsrail'in Şam'daki İran konsolosluğuna yönelik saldırısına karşı İran'ın gerekli tepkisini kutladı ve bunun meşru müdafaa olduğunu ve tüm uluslararası yasa ve düzenlemelerle güvence altına alınan İslam Cumhuriyeti'nin doğuştan gelen bir hakkı olduğunu vurguladı.

Direniş komiteleri, İran'ın tepkisinin "artık yeni bir realiteyi ve Mescid-i Aksa Tufanı'nın oluşturduğu görkemli tarihi anları yaşadığımızı" doğruladığını söyledi.