Hamas: Gazze'ye Kara Saldırısı Başarısız Oldu! Siyonistler Kurduğumuz Pusuya Düştü

Hamas: Gazze'ye Kara Saldırısı Başarısız Oldu! Siyonistler Kurduğumuz Pusuya Düştü

Hamas hareketi dün İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği kara saldırısının başarısızlıkla sonuçlandığını duyurdu ve işgal askerlerinin öldürüldüğünü veya yaralandığını doğruladı.

Bugün Cumartesi günü Hamas hareketi, İsrail işgalinin Gazze'ye yönelik üç eksende başlattığı kara saldırısının başarısızlığını doğrulayarak işgal askerlerinin öldürüldüğünü ve yaralandığını doğruladı.

Hareket, yaptığı açıklamada, düşmanın "Filistin direnişinin hazırladığı pusuya" düştüğünü belirterek, direniş savaşçılarının saldırıyı püskürtmek için Kornet füzeleri ve Yassin füzelerini kullandığını kaydetti.

Açıklamada ayrıca düşmanın "Gazze'ye tekrar girmeye çalışacağı" beklendiği ve İsrail işgalinin "yaralıları ve ölüleri savaş alanından tahliye etmek için helikopter kullandığı" ifade edildi.

Buna karşılık İsrail medyası, bu hafta İsrail'i ziyaret eden ve Gazze Şeridi'ne karadan girişe karşı tavsiyede bulunan Amerikalı baş danışman General James Glenn'in ABD'ye döndüğünü bildirdi.

İsrail medyası, ABD ordusunun Gazze'ye karadan giriş konusunda alınan herhangi bir kararla hiçbir ilgisinin olmadığını, kararın "tamamen İsrail'e ait" olduğunu dikkate alarak açıkça belirttiğine dikkat çekti.

Hamas hareketinin yurtdışındaki liderliğinin bir üyesi olan Ali Baraka, bugün Cumartesi günü İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırısının üç eksende başarısızlığını doğruladı ve işgalin sağlam ve tutarlı bir direnişle karşı karşıya olduğunu ve kara harekâtı denemesinin başarısız olduğunu vurguladı.

Baraka , Al-Mayadeen ile yaptığı görüşmede , işgalin direnişin tüm cephelerde kurduğu pusuya düştüğünü, ilerlediğini ve ölü ve yaralılarını taşıyarak geri çekildiğini söyledi.

Baraka, dün gece İsrail ordusunun ağır kayıplar verdiğini, helikopterlerin müdahale ederek ölü ve yaralıları taşıdığını açıkladı.

Hamdan: Mescid-i Aksa Tufanı'nın başlamasıyla birlikte tüm normalleşme girişimleri çöktü

Aynı bağlamda Hamas hareketinin lideri Usame Hamdan, El Mayadin'e İsrail işgalinin 7 Ekim yenilgisinden sonra zaferle çıkmayı umduğunu söyledi.

Hamdan ayrıca Filistin'in meşruiyeti adına silah sahibi olan herkesi, silahlarını İsrail işgaline doğrultmaya çağırdı.

TEVHİDHABER

Kaynak:Haber Kaynağı