İşgalcilerin Tünellere Su Basmasına Hamas'tan Yanıt

İşgalcilerin Tünellere Su Basmasına Hamas'tan Yanıt

Siyonist rejimin Gazze'de tünellere su basma planı dünya genelinde de tartışılmaya devam ediyor. Hamas sözcüsü, siyonist rejimin açıklamalarına "Saldırılara hazırlıklıyız, tünellerimiz en iyi şekilde inşa edildi." sözleriyle yanıt verdi.

Hamas Sözcüsü Usame Hamdan siyonist rejimin açıklamalarına “Bu tüneller direnişin bir parçası. Tünelleri direnişin bir parçası olarak inşa ettiğinizde, tüm sonuçları ve işgalden beklenen tüm saldırıları göz önünde bulundurmalısınız” sözleriyle yanıt verdi. Tünellerin her türlü saldırıya hazır olduğunu kaydetti.

Siyonist rejimin Gazze’nin yeraltındaki tünellerine su basma planı tartışılmaya devam ediyor. Uzmanlar, bu projenin ancak ne teoride ne pratikte işlevi olmayacağını düşünüyor. ‘Yer altı sularını kirleterek’ kenti yaşanmaz hale getirmek olduğu düşünülüyor.

Hamdan, “Ortada bir tehdit olmadığını söyleyemem, ancak tehdidin asgari düzeyde olduğunu ve savaşçılarımızın, özgürlük savaşçılarımızın olumsuz sonuçlardan kaçınabilecekleri şekilde bununla başa çıkacaklarını doğrulayabilirim” ifadelerini kullandı.

Siyonist rejim sözde Ordu Sözcüsü Daniel Hagari ise tünellere su basılması planıyla ilgili konuşmadı. Ancak ‘Tünellere gireceğiz’ diyerek, saldırıların buralarda yoğunlaşacağını kaydetti.