HAMAS, ABD Askerlerinin Öldürülmesi Hakkında Açıklama Yaptı!

HAMAS, ABD Askerlerinin Öldürülmesi Hakkında Açıklama Yaptı!

Hamas'tan ABD askerlerinin öldürülmesine ilişkin açıklama!

Ebu Zuhri, Ürdün'de 3 ABD askerinin ölümüne en az 24 askerin de yaralanmasına neden olan olaya ilişkin basına açıklamalarda bulundu.

Ebu Zuhri, "Üç Amerikan askerinin öldürülmesi, Amerikan yönetimine, Gazze'de masumların öldürülmesi durdurulmadığı sürece tüm İslam ümmetini karşısına alması gerektiği ve Gazze'ye yönelik Amerikan-Siyonist saldırganlığının devam etmesinin, bölgedeki her türlü durumun patlak vereceği yönünde bir mesajdır." dedi.

Gazze'ye yönelik devam eden saldırılar sonucunda bölgedeki çatışmaların genişleyebileceğine dair ABD yönetimini daha önce uyardıklarını belirten Ebu Zuhri, ümmetin, Filistin halkını korumaya yönelik konumunu sürdüreceğini kaydetti.

Ebu Zuhri, işgalle yüzleşeceklerini ve halkı korumaya devam edeceklerini belirterek, "İşgal, Gazze'yi direnişin saldırıları karşısında terk ediyor ve Gazze bugün kurtuluş projesine doğru öncülük ediyor. Topraklarımız ve kutsallarımız üzerindeki hakkımızdan vazgeçmeyi kabul etmeyeceğiz." dedi.

Ürdün'deki saldırı

Ürdün'de Suriye sınırına yakın bir yerde bulunan ABD üssüne düzenlenen saldırıda 3 ABD askerinin öldüğü, en az 24 askerin de yaralandığı belirtilmiş, saldırıyı Irak'taki gruplar üstlenmişti.

ABD yönetimine göre Gazze'deki işgal soykırımının başlangıcından bu yana ABD hedeflerine yönelik saldırılarda ilk kez Amerikan askerlerinin öldü.

ABD Merkez Komutanlığı, saldırının Ürdün'ün kuzeydoğusundaki bir üssü hedef alan bir drone tarafından gerçekleştirildiğini söyledi.

DOĞRUHABER