Hamaney : ABD’nin İran Baskısı Yenilgiye Uğradı

Hamaney : ABD’nin İran Baskısı Yenilgiye Uğradı

İslam İnkılabı Lideri İmam Hamaney, İran'da yeni yılın başlangıcı olarak kabul edilen Nevruz Bayramı münasebetiyle görüntülü bir mesaj yayınladı.

İslam İnkılabı Lideri İmam Hamaney yayınladığı mesajda; 1401 Hicri Şemsi yılını "Üretim, Bilgi tabanlı ve İstihdam yaratma" yılı olarak adlandırdı.

İmam Hamaney, geçtiğimiz yılın bazı iniş çıkışlarla dolu olduğunu belirterek, “Cumhurbaşkanlığı Seçimleri geçen yılın en önemli olaylarından biriydi. İran halkı koronavirüs salgınına rağmen yeni hükümeti seçmek için seçimlere katıldı” dedi.

İmam Hamaney koronavirüsle ciddi mücadeleyi ve aşı sağlanması nedeniyle salgından dolayı hayatını kaybedenlerin sayısının önemli ölçüde azalmasını 1400 yılının diğer önemli olaylarından olduğunu ifade etti.

ABD’lilerin İran’a yönelik azami baskı politikasında utanç verici bir şekilde yenildiğini geçen yılın diğer önemli olaylarından biri olduğunu belirten İmam Hamaney, “İran halkının dayanıklılığı bu başarıya neden oldu. Aslında İran halkı başarılı oldu” ifadesini kullandı.

“Geçim sıkıntısı, pahalık ve enflasyon” meselesini 1400 yılının en acı olaylarından biri olduğunu ifade eden Ayetullah Hamaney, “Ekonomik sorunlar çözülebilir ve çözülmesi gerekiyor. Elbette bunların halletme acelesi ve beklentisi gerçekçi değil. Ancak yeni yılda bir kısmının ortadan kaldırılmasını temenni ediyorum” diye kaydetti. (Ajanslar)