Halid Meşal:  İsrail, Direniş Göstermese Bile Yine de Halkımızı Öldürüyor

Halid Meşal: İsrail, Direniş Göstermese Bile Yine de Halkımızı Öldürüyor

Meşal: Saha direniş kararları Kassam'a aittir ve işgal dirense de direnmese de halkımızı öldürüyor


Hamas hareketinin yurtdışındaki lideri Halid Meşal, direnişin kararlarının hareket için "stratejik" olduğunu ve yurtiçi ve yurtdışındaki üst düzey liderlik tarafından benimsendiğini, işin yönetilmesinde saha çalışmasının Kassam Tugayları'nın görevi olduğunu açıkladı.

Meşal, Hamas'ın 7 Ekim'de yaptığının çok büyük bir adım olarak değerlendirildiğini belirterek, "İşgalin Gazze'den uzaktaki halkımıza yönelik saldırganlığı şu anda da devam ediyor " dedi.


Filistinliler arasındaki mağdurlara da değinen Meşal, "Bugün Batı Şeria'daki Nur El Şems kampında halkımızdan 12 şehidimiz var ve onların cenazelerini camilerde gördük."

"Bu işgal, dirense de direnmese de insanlarımızı öldürüyor. Batı Şeria'da güvenlik koordinasyonu var ve Oslo Anlaşmaları var."

Hamas, El Kassam Tugayları ve askeri aygıtın "direnişlerini işgal güçleri ve askerler üzerinde odakladığını, ancak tüm savaşlarda bazı sivil kayıplar olduğunu ve biz onlardan sorumlu olmadığımızı" açıkladı. İsrail'in elinde Amerikan silahları varken bizim silahlarımız yeterince gelişmiş olmasa da onları kasten hedef alıyoruz."