Gazze'de Ateşkes

Gazze'de Ateşkes

Gazze sınırında şartlı ateşkes anlaşması

Filistin direnişindeki bir kaynak, Çarşamba günü şafak vakti, Filistinli gruplar ile İsrailli işgalciler arasında eş zamanlı ve her iki tarafın taahhüdüne tabi olacak ateşkes anlaşmasını duyurdu.

"Sama" haber ajansından alıntı yapan Isna'nın haberine göre bu kaynak, Katar El Cezire kanalına şunları söyledi: "Geçtiğimiz saatlerde yapılan yoğun telefon görüşmelerinin ardından Filistinli gruplar ile İsrail işgal rejimi arasında hemen ateşkes başladı."

Ateşkes anlaşmasının, tarafların İsrail saldırganlığını durdurmak için arabuluculuk yapmasının bir sonucu olduğuna işaret etti.

Yerel basın, Gazze'deki ateşkesin Siyonist rejimin Gazze Şeridi'ndeki hiçbir yeri veya hedefi bombalamayacağı taahhüdüne bağlı olduğunu duyurdu.

Bu medya, ateşkesin karşılıklı ve eş zamanlı olduğunu ekledi.

İbrani medyası, Mısır'ın aracılık ettiği ateşkesin yerel saatle sabah 4'te yürürlüğe girdiğini duyurdu.

Hamas dün gece hareketin siyasi büro başkanı İsmail Haniye'nin Gazze Şeridi'ndeki tecavüzü durdurmak için Mısır ve Katar ile temasa geçtiğini duyurdu. Haniyeh yaptığı açıklamada, bu saldırıların devamında olabileceklerden Siyonist rejimin işgalini sorumlu tuttu.

El Cezire muhabiri, ateşkesin uygulanmasının ardından Gazze Şeridi'nde temkinli bir sükunetin hakim olduğunu bildirdi. İsrail, ateşkes haberleriyle ilgili resmi bir açıklama yapmadı.

Bu anlaşmanın uygulanmasından yaklaşık bir saat sonra El Cezire muhabiri, Gazze Şeridi'nden iki roket atıldığını bildirirken, İsrail ordusu Gazze'nin çevre bölgelerinde uyarı sirenlerinin çaldığını duyurdu.

Ateşkesin sağlanmasının ardından İslami Direniş Hareketi (Hamas) sözcüsü, Direniş Ortak Harekat Odası'nın seksen yedi günlük açlık grevinin ardından Hızır Adnan'ın şehit olmasına karşılık verme mücadelesindeki performansını övdü. Bu Hamas yetkilisi şunları ekledi: Müşterek Harekat Odası bu rauntta işgalcilere karşı gururlu bir ulusal saha birliği sergiledi.

İslami Cihad hareketinin sözcüsü de işgalcilerle bir dizi çatışmanın sona erdiğini ancak direniş yolunun devam ettiğini ve durdurulmayacağını belirtti.

Bu bağlamda İbranice internet sitesi 0404, Siyonist rejimin Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun durumu tırmandırmak ve Gazze'de büyük bir operasyon başlatmak gibi bir planının olmadığını duyurdu.

Site şunu ekledi: İsrail'in karşı karşıya olduğu tüm sahalardan ve tüm cephelerden endişe duyan Netanyahu, "düşmanın" Gazze'deki altyapısını vurmak için belirli bir şekilde karşılık vermek istiyor, ötesini değil.

Bu site devam etti: İsrail güvenlik liderleri tarafından tamamen desteklenen Netanyahu'nun güvenlik vizyonuna dayanarak, İsrail şu anda İran'ı da savaşa sokabilecek olası bir çatışmayı ertelemekten endişe ediyor.

Aynı zamanda Siyonist rejime bağlı savaşçılar Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine yoğun saldırılar düzenledi ve direniş grupları "Gazze Kabuğu" bölgelerine (Gazze çevresindeki kasabalar) roket atmaya devam ediyor.

İbrani medyası Salı akşamı, direniş güçlerinin Gazze Şeridi'ndeki sınır yerleşim yerlerine düzenlediği bombardımanda üç İsrailli yerleşimcinin yaralandığını duyurdu.

İbranice yayın yapan basına göre, iki yerleşimci (46 ve 63 yaşında) korunan alanlara kaçarken yaralandı ve tedavi için Barzalai Hastanesine götürüldü ve işgal altındaki Negev'de üçüncü yerleşim yeri yıkıldı.

Aynı zamanda bu rejimin ordu sözcüsünden alıntı yapan Sputnik, Sdirot'a atılan iki roketin Beyt Hanoun köyünün merkezine düştüğünü ve beş yerleşimciyi yaraladığını bildirdi.

İşgal ordusu, bir dizi saldırının ardından yaptığı açıklamada, "İsrail savaşçıları, Gazze Şeridi'nden gelen roket ateşine yanıt olarak bir Hamas eğitim kompleksini, içinde silah deposu bulunan bir askeri tesisi ve bir silah üretim tesisini bombaladı" iddiasında bulundu.

Bu eylem, İslami Cihat hareketinin liderlerinden Hızır Adnan'ın şehadetine tepki olarak direniş gruplarının Gazze Şeridi'ne yönelik onlarca roket atmasının ardından gerçekleşti

Kaynak: TEVHİDHABER