Gantz, İran'a Karşı  Güç Kullanmakla Tehdit Ediyor

Gantz, İran'a Karşı Güç Kullanmakla Tehdit Ediyor

Gantz, İran'a karşı güç kullanmakla tehdit ediyor ve Tahran'ı iyi ve gelişmiş bir nükleer anlaşma imzalamaya zorlamak için mevcut koşullarından yararlanma çağrısında bulunuyor.

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Pazartesi akşamı, İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, İran'daki mevcut durumun İran'a "ciddi baskı" uygulamak ve "yeni ve geliştirilmiş" bir nükleer anlaşmaya yol açmak için kullanılması çağrısında bulundu.

İbrani gazetesi "Maariv"e göre bu açıklama, İsrail hükümetinin basın ofisi tarafından dünyanın her yerinden 100'den fazla Yahudi medya muhabirinin önünde düzenlenen yıllık "Yahudi Medya Zirvesi" konferansının başında Gantz tarafından yapıldı.

Gantz, “İran öncelikle küresel ve bölgesel bir meydan okumadır ve ancak o zaman İsrail için bir tehdit oluşturur. Ve tıpkı (NATO) NATO'nun Ukrayna'ya karşı koordineli bir şekilde hareket etmesi gibi (24 Şubat'tan beri Rusya ile savaşın ışığında), uluslararası toplumdaki ortaklarımızı İran'la koordineli bir şekilde başa çıkmaya zorlamalıyız. dedi

Gantz, "İran nükleer alanda geri dönülmez noktayı geçecektir" uyarısında bulundu ve şöyle devam etti: "Zaman çok önemli. İran şu anda iç sorunlardan (popüler protestolar), ekonomik zorluklardan ve arzına uluslararası bir yanıttan muzdarip ( Rusya'ya) Ukrayna'ya saldırılar için silah. Şimdi askeri, istihbarat ve siyasi işbirliğini derinleştirmeliyiz.” dedi

Gantz'a göre bu çaba başarısız olursa, “İran'ın saldırganlığı karşısında güç kullanımı bir güç gösterisiyle birleştirilmelidir.

Cumartesi günü, İran Atom Enerjisi Kurumu başkanı Mohammad Islamic, ülkesindeki uranyum zenginleştirme seviyesinin iki kattan fazla arttığını açıkladı.

5 Aralık'ta İran, baskı ve tehditler altında 2015 nükleer anlaşmasını yeniden canlandırmak için müzakerelerin yeniden başlamasını kabul etmeyeceğini ve taviz vermeyeceğini açıkladı.