Fransa Yangın Yerine Dönerken Macron Tepki Çekti

Fransa Yangın Yerine Dönerken Macron Tepki Çekti

Fransa'da genç bir sürücünün polis tarafından öldürülmesi üzerine çıkan olaylar giderek büyürken Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un pozuna büyük tepki geldi.

Nanterre kentinde Nael M. isimli genç sürücünün polis tarafından öldürülmesine tepki gösteren eylemciler, günlerdir sokaklarda protestolar gerçekleştiriyor.

Eylemciler Lille, Strazburg, Marsilya, Nanterre gibi farklı kentlerde sokağa inerken Belçika’nın başkenti Brüksel’de de, Fransa’da genç sürücünün öldürülmesi nedeniyle düzenlenen protestolara destek eylemlerinde 29 kişi gözaltına alındı.

Fransız basınındaki habere göre, Venissieux kentinde bir tramvay ve Nael’in hayatını kaybettiği Nanterre kentinde bir banka ateşe verildi.

Başkent Paris’in banliyölerinde olaylar büyüdü.

Farklı kentlerde araç, kamu eşyaları ve çöp bidonlarını ateşe veren eylemciler polise havai fişek fırlattı. Marsilya, Paris ve Lille kentlerinde mağazalar yağmalandı.

Macron’un ünlü popçuyla pozu tepki çekti

Öte yandan Fransa’da son yıllarda yaşanan en büyük olaylar devam ederken Çarşamba günü Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve eşinin Ünlü İngiliz müzisyen Elton John’un konserine gitmesi büyük tepki çekti…

17 yaşındaki gencin öldürülmesi sonrasında yangın yerine dönen Fransa’da Macron ve eşi Brigitte, Paris’teki Accor Arena’da Elton John’un veda turnesini izledi ve ünlü şarkıcıyla sohbet ederek düzenlenen partiye katıldı.

Sağcı siyasetçi Marine Le Pen’in partisi Ulusal Cephe’nin vekili Thierry Mariani de Macron’un pozuna tepki gösterdi. Mariani, “Fransa yangın yeriyken Macron, Elton John’u alkışlıyor” yorumunu yaptı.

Macron acil toplanıyor

Fransa Cumhurbaşkanı ülke geneline yayılan ve üç gündür devam eden eylemler sonrasında harekete geçti…

Fransız BFM TV, Elysee Sarayı’na dayandırdığı haberde, Macron’un bugün apar topar bir toplantı düzenleyeceğini aktardı. TSİ 14.00 sularında yapılması planlanan acil toplantı sonrasında bir yol haritası çizilmesi bekleniyor.

Polisin avukatı konuştu: İtiraz edeceğim

Bordo ve Lille kentlerindeki olaylara müdahale etmek için özellikle terör ve organize suçlara karşı mücadele eden RAID ismi verilen özel polis timi görevlendirildi.

Ülke genelinde 29 Haziran’da çıkan olaylarda 176 kişi gözaltına alındı.

Öte yandan, Nael’i öldüren polisin avukatı Laurent-Franck Lienard, müvekkili hakkındaki tutuklama kararına itiraz edeceğini belirtti.(Ajanslar)