Fransa Ve Katar Suriye Meselesini Görüştü

Fransa Ve Katar Suriye Meselesini Görüştü

Fransa-Katar görüşmelerinde Suriye'deki son gelişmeler masaya yatırıldı.

Fransa'nın Suriye Büyükelçisi Brigitte Cormi, Suriye'deki duruma ilişkin gelişmelerle ilgili olarak Katar'da temaslarda bulundu.

Katar Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre bu, Katar Dışişleri Bakan Yardımcısı Muhammed bin Abdulaziz bin Salih Al-Khulaifi ile Perşembe günü yaptığı görüşme sırasında geldi.

Görüşmede, iki ülke arasındaki ikili işbirliği ilişkileri ve bunları destekleme ve geliştirme yollarının yanı sıra bir dizi ortak ilgi alanına giren bölgesel meseleler gözden geçirildi.

Görüşmede Al-Khulaifi, Cenevre Deklarasyonu (1) ve (2254) sayılı Güvenlik Konseyi Kararı uyarınca Suriye'nin birliğini koruyacak şekilde tüm Suriyeli taraflar arasında müzakere edilmiş bir siyasi çözüm bulunması ihtiyacına ilişkin Katar'ın kararlı tutumunu yineledi.

"Kormi"nin Çarşamba günü Suudi yetkililerle düzenlediği ve Suriye krizindeki son gelişmeleri içeren Fransız-Katar görüşmeleri birbiri ardına geldi.

Cormi'nin ziyareti, BAE ile Türkiye arasında Rusya'nın himayesinde "Beşar Esad" rejimiyle sürmekte olan yakınlaşmanın ortasında geliyor.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, işler planlandığı gibi giderse, önümüzdeki dönemde barışı görüşmek üzere Esad ile bir araya gelmesi bekleniyor.

ABD daha önce "Esad" rejimini canlandırma girişimlerine karşı uyarıda bulunmuştu ve ABD Dışişleri Bakanlığı birden fazla açıklamada yaşananların "Esad"ın Suriyelilere karşı gerçekleştirdiği katliamların gerçekliğini ortadan kaldırmayacağını söyledi.