Fransa:  Önceliğimiz NATO Ülkeleri Ukrayna Değil

Fransa: Önceliğimiz NATO Ülkeleri Ukrayna Değil

Fransa Savunma Bakanı: NATO'nun önceliği üyelerini korumak, Ukrayna değil

TERCÜME HABER -TEVHİDHABER

Fransa Savunma Bakanı Florence Parly, Rusya'nın nükleer bir güç olması nedeniyle hiçbir Avrupa devletinin veya ABD'nin Rusya ile doğrudan bir askeri çatışma istemediğini söyledi.

"Biz Rusya'ya savaş ilan etmedik. Hiçbir Avrupa devletinin veya ABD'nin Rusya ile savaşmak istediğini düşünmüyorum" dedi. "Amacımız ateşkese ulaşmak dedi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in dün yaptığı konuşmada - Ukrayna'ya müdahale yetkisini açıklarken - Putin uluslararası toplumu, Ukrayna'ya müdahale etmeleri durumunda “tarihte karşılaştığınız her şeyden daha büyük sonuçların” olacağı konusunda uyardı.

Parly, Fransa'nın Rusya'ya karşı Ukrayna'ya askeri müdahalede bulunma niyetinin olup olmadığı konusunda defalarca sorulan soruya, "Nükleer bir savaş istiyor musunuz?" diye sordu.

NATO'nun da nükleer silahlara sahip olduğuna dikkat çeken Parly, "Nükleer silahlar, kullanılmaması gereken caydırıcı silahlardır" dedi.

Fransız bakan, Fransa ile NATO arasında üzerinde anlaşmaya varılan önceliğin üye devletlerin (özellikle doğuya doğru) güvenliğini sağlamak olduğunu ve "Ukrayna'nın ittifakın bir parçası olmadığını" açıkladı.

Kaynak:Haber Kaynağı